Zeci de avertismente și amenzi în Centrul Vechi al orașului, polițiștii locali au ”stins” și câteva scandaluri!

Polițiștii locali au legitimat mai multe persoane și au fost constatate și aplicate mai multe sancțiuni contravenționale.

Zeci de avertismente și amenzi în Centrul Vechi al orașului, polițiștii locali au ”stins” și câteva scandaluri!

Poliția Locală a municipiului Botoșani, prin intermediul polițiștilor locali din cadrul Biroului Dispecerat și Evidența Persoanelor, din cadrul Serviciului Ordine, Liniște Publică și Pază Bunuri și din cadrul Serviciului Circulația pe Drumurile Publice, au acționat conform Planului de acțiune, pentru asigurarea unui climat optim de ordine și liniște publică în Centrul Istoric al municipiului Botoșani și zonele adiacente, în vederea prevenirii și combaterii faptelor antisociale, combaterea abaterilor de la regimul rutier în limita competențelor stabilite prin lege, precum și depistarea agenților economici care încalcă legislația privitoare la comercializarea de băuturi alcoolice sau produse din tutun către minori.

În urma desfășurării activităților specifice, polițiștii locali au legitimat mai multe persoane și au fost constatate și aplicate mai multe sancțiuni contravenționale.

Astfel, au fost aplicate 40 de avertismente scrise și verbale. De asemenea, au fost înregistrate și trei amenzi contravenționale, dat fiind pericolul social mai mare al faptei și care au fost aplicate după cum urmează: o amendă de 500 lei și două amenzi în cuantum de 800 lei.

În același timp, au fost aplanate 5 stări conflictuale între grupuri de persoane.

”Polițiștii locali din cadrul Dispeceratului situat la Casa Cărții monitorizează în permanență zona cu ajutorul camerelor de supraveghere video, pentru combaterea și depistarea persoanelor care  comit fapte de natură contravențională și infracțională, fiind în permanentă colaborare cu celelalte structuri din cadrul Sistemului de ordine și siguranță publică, inclusiv și cu ceilalți polițisti locali  repartizați să patruleze în diverse zone ale orasului”, transmite Compartiment Relații cu publicul din cadrul Poliției Locale Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii participanți la olimpiadele internaționale vor susține mâine prima probă a Bacalaureatului!

Luni, 20 Mai 2024
90

Proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie, se va desfășura pe 22 mai. În data de 23 mai are loc proba la alegere a profilului și specializării, iar elevii care învață &...

Prognoza meteo pentru perioada următoare: Când vine vara și unde vor fi vijelii!

Luni, 20 Mai 2024
249

Meteorologii anunță că, în perioada imediat următoare, temperaturile vor fi în creștere, dar ne așteaptă și episoade cu ploi, vijelii, grindină și vânt intens.20 - 27 m...

Armata Română organizează o nouă campanie de recrutare rezerviști voluntari!

Luni, 20 Mai 2024
129

Sunt disponibile 4.936 de locuri de rezervişti voluntari (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi) în unităţi militare de pe întregul teritoriu naţional.&rd...