Vilă cuprinsă de un incendiu violent, proprietarii și cei trei copii au reușit să iasă la timp din locuință! (Foto, Video)

O casă cu etaj a fost cuprinsă de un incendiu violent noaptea trecută. Flăcările s-au extins cu repeziciune până la etajul clădirii, pompierii intervenind mai bine de două ore.

Vilă cuprinsă de un incendiu violent, proprietarii și cei trei copii au reușit să iasă la timp din locuință! (Foto, Video)

Un incendiu violent a izbucnit într-o gospodărie din localitatea Cătămărăști Deal. O casă cu etaj a fost cuprinsă de flăcări, cel mai probabil, din cauza jarului căzut din centrala termică pe materiale combustibile.

Când s-a produs evenimentul, în locuință erau proprietarii și trei copii. Aceștia au fost treziți din somn de un zgomot puternic care venea dinspre camera centralei, lipită de casă. Au reușit să iasă afară și au văzut că flăcările s-au extins de la anexă, la acoperișul locuinței, dar și bunurile aflate la etajul clădiri.

Un vecin a sunat după ajutor, în timp ce proprietarul a încercat să limiteze pagubele și a scos din interiorul casei o butelie.

La fața locului au ajuns, în cel mai scurt timp, șase echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu cinci autospeciale de stingere cu apă, dar și o ambulanță SMURD.

Pompierii au constatat faptul că ardeau acoperișul casei, pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați, dar și bunurile depozitate la etaj, existând pericolul de propagare a flăcărilor la camerele de la parter. Intervenția a durat mai bine de două ore.

Din fericire, nimeni nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.





Pentru a preveni astfel de evenimente, ISU Botoșani vă recomandă:

-nu lăsați sobele și alte mijloace de încălzire nesupravegheate pe timpul funcţionării;

-nu introduceți în sobă sau centrală termice lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului;

-nu lăsați ușa sobei/ centralei termice deschisă;

-nu supraîncălziți soba;

-montați pe pardoseală, în fața ușii de alimentare cu combustibil a mijlocului de încălzire, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 metri;

-nu puneți haine la uscat pe sobe sau în imediata lor apropiere;

-stingeți focul pe timpul nopții;

-nu lăsați, niciodată, copiii singuri în casă, mai ales într-o încăpere unde este în funcțiune un mijloc de încălzire.



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zilele „Nicolae Iorga” la Botoșani, iată programul manifestărilor!

astăzi, 19:56
8

Miercuri, 5 iunie 2024, începând cu ora 13.00, în Sala de Conferințe din Sediul temporar al Muzeului de Istorie Botoșani (clădirea CEC Bank, et. 2) vor avea loc:- decernarea P...

Activități de prevenire a consumului de alcool și droguri la volan, desfășurate de specialiștii antidrog din Botoșani

astăzi, 19:21
18

Săptămâna trecută, reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog, împreună cu reprezentanții Serv...

APIA: Fermierii sunt așteptați până pe 7 iunie 2024 să depună Cererea de plată!

astăzi, 18:53
22

APIA asigură fermierii de tot sprijinul necesar pentru parcurgerea cu succes a etapelor necesare pentru accesarea intervențiilor aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic, precum și a schemelor de...