VIDEO Un proiectil de la Cincu a ratat ținta și a aterizat într-o grădină. "Dacă îi venea la cineva în cap?"

Oamenii s-au speriat de zgomot. "Dacă îi venea la cineva în cap? Dacă era cineva în grădină?", se întreabă sătenii. Gospodăria afectată de proiectil se află la 300 de metri de poligon.

VIDEO Un proiectil de la Cincu a ratat ținta și a aterizat într-o grădină. "Dacă îi venea la cineva în cap?"

Joi seară, grădina unui localnic a fost zguduită de un proiectil care a ricoșat din perimetrul poligonului de la Cincu. Proiectilul militar a fost folosit în cadrul exerciţiului Saber Guardian 17 care se desfășoară în Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” (CNII) din Cincu.

Oamenii din Merghindeal s-au speriat de zgomot. "Dacă îi venea la cineva în cap? Dacă era cineva în grădină?", se întreabă sătenii. Gospodăria afectată de proiectil se află la 300 de metri de poligon.

"Comanda Centrului Naţional de Instruire Întrunită „Getica” (CNII) din Cincu a fost informată joi, 13 iulie, în jurul orei 18.00, despre faptul că un fragment metalic de muniţie desprins în urma unui ricoşeu a căzut pe un teren aflat la marginea localităţii Merghindeal, jud. Sibiu, la aproximativ 300 de metri lateral de marginea poligonului Cincu, fără a fi înregistrate victime", anunţă MApN, conform turnulsfatului.ro.

La faţa locului s-a deplasat o echipă de cercetare administrativă condusă de comandantul CNII, care investighează cauzele producerii evenimentului. Militarii susțin că nu s-a produs o explozie la impactul cu solul.

În urma incidentului au fost afectați aproximativ șase metri pătrați de cultură agricolă.


Citeste si Sute de militari din 11 state NATO, vehicule de luptă și transportoare de trupe intră în România!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...