Urmărire în trafic, bătăi în stradă și focuri de armă. 12 persoane au fost duse la audieri

Urmărire în trafic, bătăi în stradă și focuri de armă. 12 persoane au fost duse la audieri

Nu mai puțin de 12 persoane sunt cercetate în urma unor conflicte violente în stradă, aplanate de polițiști cu focuri de armă. Totul s-a petrecut în noaptea de marți spre miercuri, după o urmărire în trafic.

Un tânăr de 24 de ani, din municipiul Botoșani, se deplasa pe strada Marchian și a cerut ajutor prin apel la 112 când a observat că era urmărit de un autoturism. „Echipajul de poliție direcționat înspre zona respectivă  are loc un conflict între patru persoane, intervenind în forță pentru aplanarea acestuia”, a precizat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit acesteia, tânărul de 24 de ani ar fi provocat leziuni celor trei persoane cu care intrase în conflict, folosindu-se de un cuțit.

„Toate persoanele implicate au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, starea acestora fiind stabilă. Ulterior, trei dintre aceștia, apelantul și doi tineri de 31 și 17 ani, ambii din orașul Flămânzi au fost conduși la audieri, iar un tânăr, de 35 de ani, din comuna Cristești, a rămas internat în unitatea spitalicească”, a relatat Nenișcu.

Două ore mai târziu, un grup de persoane din anturajul victimelor agresiunii, în timp ce se deplasau pe Bulevardul Mihai Eminescu, au intrat în conflict cu un alt grup de tineri, din anturajul apelantului, intervenind pentru aplanarea acestuia două echipaje de poliție, care se aflau în zonă.

„Întrucât persoanele implicate nu s-au supus somațiilor polițiștilor, au fost efectuate patru focuri de avertisment, fără a rezulta victime sau pagube materiale. Ulterior, a fost stabilită identitatea celor implicați, o parte dintre aceștia fiind conduși la sediu pentru audieri, iar cele două autoturisme cu care se deplasau au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor”, arată reprezentanta IPJ Botoșani.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și lovire sau alte violențe, urmând să se stabilească împrejurările comiterii faptelor, precum și participația fiecărei persoane implicate.

 

Spune-ne opinia ta