Un depozit de furaje s-a făcut scrum într-un incendiu (fotogalerie)

Un depozit de furaje s-a făcut scrum într-un incendiu (fotogalerie)

Tone de furaje au ars, marți după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Ripiceni, a anunțat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU), Dorina Lupu.

Potrivit sursei citate, un foc în aer liber lăsat nesupravegheat s-a extins spre un depozit. Când a văzut că flăcările au cuprins depozitului de furaje, proprietarul a cerut ajutorul pompierilor.

„La fața locului a ajuns un echipaj din cadrul Garda de Intervenție Ștefănești, dar și voluntarii din comună, care au constatat faptul că ardeau aproximativ patru tone de furaje. Intervenția rapidă a pompierilor a făcut ca flăcările să nu se extindă la un adăpost de animale unde erau 14 vaci și viței, dar și la mai multe utilaje agricole”, a relatat Lupu.

Reprezentanta IJSU amintește că folosirea focului deschis pentru igienizarea grădinilor, a terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile poate avea consecințe grave dacă nu sunt respectate măsurile de apărare împotriva incendiilor.

„În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de casele oamenilor”, a adăugat Lupu.




 

 

Spune-ne opinia ta