Un botoșănean care a produs un accident mortal, condamnat la închisoare cu suspendare!

Un botoșănean care a produs un accident mortal, condamnat la închisoare cu suspendare!

Un botoşănean care a spulberat cu autocarul o căruţă a fost condamnat la un an şi două luni de închisoare cu sus­pendare. In urma cumplitului accident, un bărbat de 42 de ani a decedat, iar un tânăr de 26 de ani a fost rănit grav. 

Potrivit Obiectiv de Suceava, Curtea de Apel Suceava l-a condamnat pe Ioan Cătălin Grigoruţă la un an şi două luni de închisoare cu suspendare pe un termen de încercare de trei ani şi două luni pentru comiterea infracţiunii de uci­de­re din culpă. Botosaneanul trebuie să plă­teas­­că 76.000 de lei despăgubiri mo­rale. Sentinţa magistraţilor suce­veni este definitivă.

Ioan Cătălin Grigoruţă, originar din judeţul Botoşani, este acuzat că, în cursul zilei de 31 mai 2013, pe la ora 17.30, a produs un accident mortal pe DN 17, pe raza localităţii sucevene Dealu Floreni din comuna Dorna Candrenilor. Atunci, un bărbat de 42 de ani a decedat, iar un tânăr de 26 de ani a fost rănit grav, după ce căruţa cu care se deplasau a fost spulberată de autocarul condus de botoşănean.

Din cercetările făcute de poliţiştii rutieri a reieşit că în timp ce se deplasau cu căruţa dinspre Dorna Candrenilor spre Vatra Dornei, sucevenii au intrat brusc cu faetonul pe contrasens, în faţa unui autocar ce se deplasa spre Italia, la volan aflându-se Ioan Cătălin Grigoruţă, căruţa fiind practic spulberată de autocar. In urma impactului, Dumitru Candrea, de 42 de ani, a fost rănit foarte grav. El a fost preluat de către o ambulanţă şi transportat către Spitalul Judeţean Suceava, însă din nefericire a decedat pe drum. Al doilea pasager din căruţă, Ioan Pardău, de 26 de ani, a fost şi el transportat în stare gravă la Spitalul din Vatra Dornei. Pasagerii din autocar au fost preluaţi de un alt autocar al firmei din Botoşani şi transportaţi spre Italia. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...