Un bărbat a suferit arsuri într-un incendiu care i-a cuprins casa

Un bărbat a suferit arsuri într-un incendiu care i-a cuprins casa

Un bărbat în vârstă de 60 de ani, din localitatea Șipote, comuna George Enescu, a suferit arsuri pe mai bine de jumătate din suprafața corpului, luni după-amiază, în urma unui incendiu produs în locuință, au anunțat reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (ISJU).

Potrivit acestora, bărbatul a povestit că a folosit motorină pentru a aprinde focul și, într-un moment de neatenție, și-a vărsat recipientul pe hainele cu care era îmbrăcat și bunurile din apropiere, iar acestea au luat foc.

„Deși avea probleme locomotorii, a reușit să iasă din locuință și să ceară ajutor. La fața locului au ajuns, în cel mai scurt timp, trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. După ce a primit îngrijiri medicale la fața locului, victima a fost transportată la spital”, au precizat reprezentanții IJSU Botoșani.

Pompierii au stins incendiul care a cuprins bunurile din două camere și o parte din acoperișul casei. De asemenea, din interior a fost scoasă o butelie.

„Pentru evitarea unor astfel de evenimente nu aprindeți focul cu benzină, gaz sau motorină! Vă puneți viața în pericol, dar și lucrurile pentru care ați muncit de-a lungul timpului. Benzina, gazul sau alte lichide inflamabile nu trebuie folosite niciodată pentru aprinderea focului în sobă. Acestea sunt foarte periculoase și pot produce incendii. Aveți grijă să nu folosiți alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba”, subliniază oficialii IJSU.



 

 

Spune-ne opinia ta