Tineri din Botoșani căutați de Poliție, după curse cu ATV-ul printre mormintele eroilor (video)

Tineri din Botoșani căutați de Poliție, după curse cu ATV-ul printre mormintele eroilor (video)

Doi tineri din comuna Nicșeni au provocat revoltă în comunitate și au intrat în atenția Poliției, după ce s-au plimbat cu ATV-ul prin cimitir. Distracția lor a fost surprinsă pe camerele de supraveghere video, iar organele judiciare au demarat o anchetă pentru a trage protagoniștii la răspundere.

Cei doi tineri au intrat cu vehiculul în cimitirul din localitatea Dorobanți și s-au deplasat pe aleile dintre morminte. La un moment dat, conducătorul ATV-ului a înconjurat un monument ridicat chiar în locul unde au fost îngropați luptătorii răpuși în Primul Război Mondial. Edificiul a fost inaugurat în luna iunie, amenajarea presupunând o investiție semnificativă din bugetul local.

Fapta a fost descoperită cu ajutorul sistemului public de supraveghere, iar imaginile au indignat administrația și localnicii.

„Pentru cei doi tineri teribiliști, care stau rău cu respectul pentru eroii căzuți pe câmpul de luptă, ii anunț că evenimentul a fost raportat la numărul de urgență 112, de asemenea vă asigur ca numărul de înregistrare a ATV ului este surprins pe imagini! Nu tolerăm nesimțirea!”, a scris pe Facebook primarul Victor Bulboacă.

Tinerii pot fi trași la răspundere pentru profanare, polițiștii demarând o anchetă pentru a-i identifica.

„A fost înregistrată o sesizare la nivelul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani. Se efectuează cercetări pentru identificarea acestora și luarea măsurilor care se vor impune”, a precizat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

 

Spune-ne opinia ta