Șoferul fugar care a provocat un accident pe Bulevard, lăsat fără permis și cercetat penal

Șoferul fugar care a provocat un accident pe Bulevard, lăsat fără permis și cercetat penal

Șoferul care a avariat două mașini parcate pe Bulevardul Eminescu și nu a raportat accidentul către autorități s-a ales cu dosar penal și amendă.

Incidentul s-a produs pe 9 septembrie. Camera de bord a unui participant la trafic a surprins momentul în care șoferul, la volanul unui autoturism înmatriculat în străinătate, a acroșat autoturismele și a mers mai departe. Impactul a fost atât de puternic, încât telefonul acestuia a sărit pe geam. Imaginile video au fost puse la dispoziția păgubiților, care au depus plângere împotriva vinovatului.

Marți seară, după zece zile de când a fost dat în urmărire, conducătorul auto a fost identificat pe strada Octav Onicescu.

„Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1160 de lei, pentru faptul că nu s-a prezentat la poliție, în termen de 24 de ore, pentru a anunța accidentul cu pagube materiale în care a fost implicat și i-a fost reținut permisul pentru o perioadă de 30 de zile. Totodată, a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea atribuțiilor privind verificarea tehnică ori efectuarea reparațiilor, întrucât acesta și-ar fi reparat autoturismul acasă, fără a deține autorizație de reparație pentru avarii”, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

Conducătorii implicaţi în accidente în urma cărora au rezultat numai pagube materiale şi care nu constituie fapte prevăzute de legea penală sunt obligaţi:

a) să scoată imediat vehiculele în afara părţii carosabile ori, dacă nu este posibil şi nici nu pot să îşi continue circulaţia, să le deplaseze cât mai aproape de bordură sau acostament, semnalizându-le prezenţa;

c) să se prezinte la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs accidentul, în termen de cel mult  24 de ore de la producerea acestuia pentru întocmirea documentelor de constatare, cu excepția celor care încheie o constatare amiabilă.

 

 

Spune-ne opinia ta