Țigări de contrabandă confiscate cu focuri de armă la granița de nord (video)

Țigări de contrabandă confiscate cu focuri de armă la granița de nord (video)

Polițiștii din cadrul Sectorului de Poliție de Frontieră Darabani au descoperit și confiscat, miercuri, aproape 11.000 de pachete cu țigări de contrabandă, în valoare de peste 150.000 de lei, a transmis purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) din Botoșani, comisarul șef Minodora Răcnea.

Potrivit sursei citate, misiunea a început când polițiștii au observat pe direcția localității de frontieră Baranca o persoană care fugea prin pădure.

„Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea persoanei, efectuând somațiile legale prin voce, însă aceasta nu s-a supus. Colegii noştri au folosit armamentul din dotare, trăgând mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, dar profitând de configuraţia terenului, persoana a fugit. În cel mai scurt timp au fost anunțate autoritățile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului”, a relatat Răcnea.

Au fost descoperite în apropiere șapte colete voluminoase, învelite în folie de polietilenă de culoare închisă, abandonate prin vegetație.

„La inventariere, a rezultat cantitatea de 10.987 pachete de ţigarete de diferite mărci, în valoare totală de 157.310 lei, care a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor”, a precizat reprezentanta STPF Botoșani.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi trecerea ilegală a frontierei de stat.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

ONG-uri, autorități publice și tineri în dialog pentru viitorul voluntariatului în Botoșani

astăzi, 13:18
91

Fundația Județeană pentru Tineret (FJT) și Centrul Județean de Voluntariat organizează, vineri, întâlniri de lucru pe tema implicării civice a tinerilor din orașele Botoșani și S...

Video răvășitor. O bătrână plânge de fericire că pragul i-a fost trecut de voluntari cu suflet mare

Duminică, 14 August 2022
591

Un video în care o bătrână din Dersca plânge de fericire, după ce pragul său a fost trecut de voluntari veniți în ajutor, se viralizează pe internet.Femeia a fost viz...

O mașină a lovit un cap de pod, s-a răsturnat și a luat foc. Doi tineri au fost răniți – FOTO

Duminică, 14 August 2022
1006

Doi tineri au necesitat îngrijiri medicale, în urma unui accident rutier petrecut, duminică, în apropiere de orașul Săveni. Autoturismul în care se aflau a intrat într...