Tânăr de 20 de ani înecat, după ce a intrat să se scalde în râul Siret

Tânăr de 20 de ani înecat, după ce a intrat să se scalde în râul Siret

Un tânăr în vârstă de 20 de ani s-a înecat, vineri, după ce a intrat să se scalde în râul Siret, pe raza localităţii Bereşti, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată.

Sursa citată a spus că la faţa locului au intervenit pompierii militari suceveni cu o barcă pneumatică şi o ambulanţă SMURD de Terapie Intensivă Mobilă. După 5 minute de la demararea căutărilor, trupul tânărului a fost găsit, recuperat şi adus la mal.

Victima a fost preluată de personalul medical, s-au început imediat manevrele de resuscitare, dar fără răspuns, fiind ulterior declarat decesul.

ISU Suceava reaminteşte cetăţenilor că scăldatul trebuie să se facă doar în locuri special amenajate pentru înot, să se respecte avertizările privind interzicerea scăldatului, să se supravegheze permanent copiii aflaţi în apă sau în apropierea acesteia, să se evite scăldatul solitar, să se evite scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte ori curenţii sunt foarte puternici, să nu se aventureze în apă când sunt în stare de ebrietate, seara târziu sau pe timp de noapte, să nu sară de pe platforme, poduri sau alte construcţii.

„Orice situaţie care poate pune în pericol viaţa unui cetăţean aflat în apropierea dumneavoastră trebuie anunţată imediat la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112”, au mai transmis reprezentanţii ISU Suceava. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Bărbat căutat de Poliție câteva zile, identificat în județul Suceava

astăzi, 14:57
58

Bărbatul de 39 de ani, din comuna Vârfu Câmpului, dat în urmărire marți, a fost identificat după câteva zile de căutări, în județul Suceava, a informat vineri ...

Peste 100 de noi îmbolnăviri cu COVID-19 în județ. Incidențele de vineri

astăzi, 13:14
980

102 persoane din județul Botoșani au fost diagnosticate cu infecție COVID-19, în ultimele 24 de ore, a informat managerul de Direcției de Sănătate Publică (DSP), medicul Monica Adăscăli...

Falsuri depistate de polițiștii de frontieră asupra unor cetățeni din Republica Moldova

astăzi, 13:03
71

Polițiștii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit, joi, în posesia a trei cetățeni din Republica Moldova, două cărți de identitate românești și un...