Școală evacuată, după ce o lampă de iluminat dintr-un grup sanitar a luat foc (video)

Școală evacuată, după ce o lampă de iluminat dintr-un grup sanitar a luat foc (video)

O lampă de iluminat dint-un grup sanitar, situat la etajul I al Școlii Generale nr. 14 din municipiul Botoșani, a luat foc, în urmă cu puțin timp. Alarma a fost dată de o îngrijitoare care a simțit miros de fum. Imediat, cei peste 600 de elevi au fost evacuați de către cadrele didactice, informează Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani.

În urma apelului la 112, la fața locului s-au deplasat, în cel mai scurt timp, patru echipaje din cadrul Detașamentului de Botoșani, cu patru autospeciale de intervenție cu apă și spumă, precum și două ambulanțe din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ).

Aceștia au constatat că ardea o lampă de iluminat dint-un grup sanitar, cu degajări mari de fum. Incendiul a fost lichidat.

„Cel mai probabil, evenimentul s-a produs din cauza unui scurtcircuit. La fața locului au ajuns prefectul județului, Sorin Cornilă, inspectorul șef al ISU Botoșani și inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani. Aceștia au dispus verificarea modului de exploatare a instalației electrice și a efectuării reviziilor tehnice periodice”, a declarat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul IJSU.

Un cadru didactic care a suferit un traumatism la glezna a primit îngrijiri medicale la fața locului de la echipajul SAJ.

Școala are autorizație de securitate la incendiu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Polițiștii botoșăneni au promovat măsurile de siguranță personală în rândul elevilor de la LPS

Vineri, 27 Ianuarie 2023
259

În cadrul Programului educațional național ,,Școala Siguranței Tedi”, prin intermediul căruia elevii de clasa I îşi însuşesc informații utile pentru siguranța personal...

Peste 140 de amenzi aplicate de polițiști și 8 permise reținute, în ultimele 24 de ore

Vineri, 27 Ianuarie 2023
229

Polițiștii exercită permanent atribuții privind apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanei, a proprietății private și publice, prevenirea și descoperirea infracțiunil...

Femeia din Tudora, dispărută în urmă cu aproximativ o săptămână, a fost găsită decedată într-un pârâu

Vineri, 27 Ianuarie 2023
2219

Anica Cotofrica, femeia de 76 de ani, dispărută în urmă cu aproximativ o săptămână, a fost găsită de către oamenii legii.Corpul neînsuflețit al acesteia a fost identifi...