Razie în tot județul: Pietoni și bicicliști sancționați, zeci de șoferi au rămas fără permis!

Acţiunea s-a desfăşurat în şapte etape, câte una pentru fiecare zi a săptămânii, atât în mediul urban cât şi în cel rural. 

Razie în tot județul: Pietoni și bicicliști sancționați, zeci de șoferi au rămas fără permis!

În perioada 3-9 septembrie, poliţiştii rutieri botoșăneni au efectuat o acţiune pe raza întregului judeţ pentru prevenirea şi combaterea faptelor generatoare de accidente rutiere.

Poliţiştii au desfăşurat activităţi de control în trafic, pentru creşterea gradului de disciplică rutieră, printr-o prezenţă activă în zonele de competenţă.

Principalii factori care favorizează victimizarea prin accidente rutiere şi  care contribuie la creşterea riscului rutier sunt: 

-Indisciplina pietonilor, bicicliştilor sau a conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală
-Nerespectarea normelor rutiere referitoare la regimul legal de viteză, acordarea priorităţii de trecere, depăşiri
-Neatenţia pe timpul conducerii vehiculelor, cauzată de utilizarea telefonului mobil sau purtarea unor discuţii cu ceilalţi pasageri din vehicul
-Modul agresiv de conducere al autovehiculeleor
-Oboseala la volan, cauzată de nerespectarea timpilor de conducere şi de odihnă

Acţiunea s-a desfăşurat în şapte etape, câte una pentru fiecare zi a săptămânii, atât în mediul urban cât şi în cel rural. În urma neregulilor constatate, poliţiştii rutieri au aplicat 482 de sancţiuni contravenţionale. Cele mai multe, 235, au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză. 

De asemenea, poliţiştii au sancţionat contravenţional şi 53 de pietoni şi 25 de biciclişti. Totodată, au fost reţinute 32 de permise de conducere şi retrase 8 certificate de înmatriculare. 

Potrivit IPJ Botoșani, astfel de acţiuni vor fi organizate şi în perioada următoare, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru creşterea gradului de disciplină rutieră.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
550

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
167

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
436

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...