Razie a polițiștilor în municipiul Botoșani. În vizor au fost șoferii care nu acordă prioritate de trecere pietonilor

Razie a polițiștilor în municipiul Botoșani. În vizor au fost șoferii care nu acordă prioritate de trecere pietonilor

Având în vedere faptul că la nivelul municipiului Botoșani, în primele două luni ale anului curent, principala cauză generatoare de accidente rutiere este neacordarea priorității de trecere a pietonilor care au acest drept, polițiștii Biroului Rutier au organizat o acțiune pentru prevenirea unor astfel de evenimente.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, în cadrul activităților desfășurate polițiștii au legitimat peste 80 de persoane, au controlat 75 de autovehicule și au efectuat 22 de testări cu aparatul etilotest. 

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 6.000 de lei.

„Dintre sancțiuni, 6 au fost aplicate pentru oprire neregulamentară, în zona trecerii pentru pietoni, 4 sancțiuni pentru staționări neregulamentare și 3 sancțiuni au fost aplicate pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor care aveau acest drept. Totodată, au fost reținute 5 permise de conducere”, a adăugat agent principal de poliție Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Târgul Liceelor la Botoșani, dedicat elevilor de clasa a VIII-a. Președinte CJE: „Totdeauna să vă urmați pasiunea și să credeți în voi” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
1125

Vineri a debutat ediția 2024 a Târgului Liceelor la Botoșani și Dorohoi. Evenimentul s-a desfășurat în două locații în același timp: în Sala de Sport a Colegiului Tehni...

Bursa locurilor de muncă la Botoșani, sute de șomeri au fost prezenți! Director AJOFM: „Sperăm să aveți un statut schimbat pe piața muncii!” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
573

Vineri dimineață, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani s-a desfășurat Bursa Locurilor de Muncă.Evenimentul este organizat de Agenția Județeană pentru...

Unul dintre microbuzele școlare electrice destinate elevilor din mediul rural a fost prezentat, marți, la Botoșani! (foto, video)

Marţi, 14 Mai 2024
913

Marți dimineață, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani a fost făcută prezentarea unuia dintre microbuzele școlare electrice care vor ajunge în comunele din județul Botoșan...