Razie a polițiștilor în București și 23 de județe, printre care și Botoșani: Pesticide confiscate și amenzi de peste 200.000 de lei!

Acțiunile au fost desfășurate în București și 23 de județe, printre care și Botoșani. Au fost indisponibilizate în vederea confiscării 980 de kilograme şi 5.170 de litri de diverse produse de protecţie a plantelor, fiind aplicate 78 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 210.000 de lei. 

Razie a polițiștilor în București și 23 de județe, printre care și Botoșani: Pesticide confiscate și amenzi de peste 200.000 de lei!

Aproape o tonă și peste 5.000 de litri de produse de protecție a plantelor au fost indisponibilizate de polițiști, în urma unei acțiuni desfășurate în București și 23 de județe, printre care și Botoșani. Activitatea a urmărit verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind produsele de protecție a plantelor, precum şi prevenirea riscurilor majore de producere a unor evenimente grave pentru sănătatea populaţiei şi a mediului înconjurător.

În perioada 15 martie – 17 mai, Direcția Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Poliției Române a iniţiat şi coordonat o acţiune la nivelul municipiului București și judeţelor Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Olt, Prahova, Satu Mare, Teleorman, Timiş, Tulcea şi Vaslui, pentru prevenirea, identificarea şi sancţionarea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul produselor de protecţie a plantelor.

Potrivit informațiilor furnizate de Poliția Română, acţiunile au  avut în vedere verificarea modului în care sunt respectate prevederile legislaţiei în vigoare de agenţii economici înregistraţi sau autorizaţi să efectueze operaţiuni cu produse de protecţie a plantelor, precum şi depistarea neregulilor ce pot prezenta riscuri majore de producere a unor evenimente grave pentru sănătatea populaţiei şi a mediului înconjurător.

Pe parcursul acțiunilor desfășurate, polițiștii au acţionat împreună cu specialişti din cadrul instituţiilor care, potrivit legii, au atribuţii legale şi expertiză în acest domeniu, respectiv unități fitosanitare, Garda de Mediu, inspectorate teritoriale de muncă și alte instituții.

În urma activităţilor desfăşurate, echipele de control au constatat 100 de fapte de natură penală. În acest context, s-au dispus măsuri de cercetare a 92 de persoane care, sub diferite forme, sunt bănuite că ar fi participat la săvârşirea acestor infracţiuni.

De asemenea, au fost indisponibilizate în vederea confiscării 980 de kilograme şi 5.170 de litri de diverse produse de protecţie a plantelor.

Tot în cadrul acţiunii, pentru alte nereguli constatate, au fost aplicate 78 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 210.000 de lei. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
160

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
169

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
248

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...