Rachetă antigrindină căzută în curtea unui botoșănean! FOTO

Un botoșănean s-a trezit, joi, cu o rachetă antigrindină în grădină. Imediat a anunțat autoritățile, polițiștii demarând o anchetă pentru a stabili cine este responsabil de cele întâmplate. "Este destul de periculoasă o astfel de rachetă care cade în acest mod", spune seful Centrului Antigrindină Iaşi.

Rachetă antigrindină căzută în curtea unui botoșănean! FOTO

După ploile căzute în cursul zilei de joi, un botoșănean a avut parte de o surpriză. În grădina casei lui a dat peste o rachetă antigrindină. 
S-a întâmplat în localitatea Vlădeni Deal, comuna Frumușica, din județul Botoșani. Botoșăneanul a anunțat autoritățile, la fața locului ajungând imediat specialiștii de la ISU, dar și polițiștii. 

Inspectoratul de Poliţie Botoşani a declanşat o anchetă după ce a fost sesizat, joi seara, despre incidentul petrecut în localitatea Vlădeni-Deal. Ancheta este desfăşurată în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani. De asemenea, cazul este și în vizorul Centrului Antigrindină Iaşi.

Directorul Centrului Antigrindină Iaşi, Dan Axinte, a declarat că racheta a fost trasă din centrul antigrindină situat la Maxut, aflat limita judeţelor Iaşi şi Botoşani. “Astăzi (joi – n.r.) au fost trase din punctul de la Maxut trei rachete antigrindină şi alte 16 din punctul antigrindină de la Huşi, întrucât au existat probleme. Ne-am confruntat cu un ciclon de la Marea Mediterană. Este destul de periculoasă o astfel de rachetă care cade în acest mod. În urmă cu doi ani o rachetă de acest fel a căzut prin acoperişul unei case, acesta a căzut în curtea unei localnice. În mod normal racheta ar trebui să se autodistrugă în aer, probabil ceva nu a funcţionat. Am declanşat şi noi o anchetă”, a spus directorul Centrului Antigrindină Iaşi, Dan Axinte, conform Ziarul de Iași.

Tunurile sonice sau tunurile antigrindină sunt dispozitive care emit unde sonice spre norii în care se formează grindina, în scopul de a opri procesul de formare a particulelor de gheață. Principala utilizare a tunurilor cu rachete antigrindină este în agricultura, pentru protecția culturilor. Rachetele, care au aproximativ 50 de centimetri, trebuie să se fragmenteze în sute de bucăţele mărunte după ce ating norii de grindină, pentru a nu pune în pericol securitatea populaţiei. 

​Amintim că, joi după-amiază, Administrația Națională de Meteorologie a emis pentru județul Botoșani mai multe avertizări de Cod Galben pentru ploi, vânt și grindină.




 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

astăzi, 21:57
325

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

astăzi, 20:24
47

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
66

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...