Protest spontan cu sute de angajați din sănătate în curtea Spitalului Județean. Managerul și-a anunțat demisia (video)

Protest spontan cu sute de angajați din sănătate în curtea Spitalului Județean. Managerul și-a anunțat demisia (video)

Sute de angajați ai Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani au ieșit, vineri dimineață, să își strige nemulțumirile împotriva deciziei conducerii unității sanitare de a tăia sporurile salariale.

Potrivit reprezentanților Sindicatului Solidaritatea Sanitară din Botoșani, protestul de astăzi a fost unul spontan și nu a fost organizat de vreo organizație sindicală, ci e „pur și simplu revolta oamenilor împotriva măsurilor nedrepte.”

Răbufnirea acestora vine după ce, joi, în cadrul unui comitet elector s-a decis tăierea sporurilor tuturor angajaților.

Era ușor de anticipat că ăsta este momentul în care se va ajunge, după ce acum trei zile am fost informați că urmează să fie aprobate în comitet elector referatul doamnei director financiar contabil cu propunere de reducere a sporurilor la nivel minim. Având în vedere că noi miercuri noapte am plecat la București la mitingul național al Federației Solidaritatea Sanitară, am solicitat amânarea ședinței care a avut loc ieri, pe 8 iunie, pentru a putea fi de față în momentul în care se stabilesc măsuri de diminuare a veniturilor salariaților. Conducerea nu a fost de acord să amâne ședința și drept urmare, în lipsa noastră, au organizat ședința și au hotărât tăierea sporurilor. Având în vedere că inflația a crescut, puterea de cumpărare a tuturor salariaților a scăzut, tu acum suplimentar ne ajuți cu tăieri salariale”, a declarat Daniel Bulboacă, președintele Sindicatului Solidaritatea Sanitară din Botoșani.

„Putem declanșa o grevă generală la nivelul spitalului”

În cursul zilei de joi, la București a avut loc un amplu protest organizat de Federația Solidaritatea Sanitară. La pichetare au participat și angajați din sănătatea botoșăneană, care s-au întors cu autocarul în municipiul reședință de județ, însă reprezentantul acestora a rămas în capitală.

Mai mult decât atât, situația la Botoșani nu este tocmai roz. Sindicaliștii amenință cu o grevă generală la nivelul spitalului dacă doleanțele nu le vor fi ascultate.

„Ei nu iau nicio secundă în calcul faptul că noi suntem în cursul negocierii unui contract colectiv de muncă și conform prevederilor legale este momentul în care putem declanșa o grevă generală la nivelul spitalului”, a adăugat Daniel Bulboacă.

Protestatarii au strigat împreună „DEMISIA” și „NOI MUNCIM, NU CERȘIM”.

După ce aceștia s-au mutat în spatele unității medicale, managerul Doina Caba a ieșit printre ei și și-a anunțat demisia.

 

 

 







 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1076

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9589

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1304

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...