Polițiștii locali pe urma găștilor din Centrul Vechi. Cetățeni înjurați de scandalagii!

În doar câteva zile, au fost aplicate aproape 50 de de sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 7100 lei,

 

Polițiștii locali pe urma găștilor din Centrul Vechi. Cetățeni înjurați de scandalagii!

În intervalul 14 -17 iunie 2024, polițiștii locali au continuat acțiunile de menținere a ordinii și liniștii publice pe raza municipiului Botoșani.

Misiunile polițiștilor locali s-au desfășurat cu precădere în zonele intens circulate: Pietonal Unirii, Centrul Istoric, parcuri, piețe și au vizat prevenirea și combaterea faptelor antisociale în vederea asigurării unui climat social civilizat. 

Astfel în perioada amintită, au fost aplicate 47 de sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 7100 lei, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii şi liniștii publice, dar și ale unor prevederi aprobate la nivelul municipiului Botoșani. 

Pentru fapte de tulburare a liniștii publice, consum de băuturi alcoolice pe domeniul public, apelarea la mila publicului, polițiștii locali au aplicat un număr de 25 sancțiuni, din care un număr de 19 fapte contravenționale au fost constatate în Centrul Istoric. 

Cetățeni înjurați pe stradă

Pe timpul desfășurării activităților specifice de menținerea a ordinii și liniștii publice în zona Centrului Istoric, polițiștii locali au surprins cinci grupuri de tineri care consumau băuturi alcoolice pe domeniul public, manifestând un comportament antisocial prin proferarea de injurii la adresa trecătorilor și tulburând liniștea publică prin strigăte și larmă. 

”Acțiunile preventive au caracter permanent și vizează asigurarea unui climat real de ordine și siguranță publică”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Nova Apaserv: Restricții la furnizarea apei potabile în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 13:13
50

Având în vedere situația creată prin sistarea neanunțată a furnizării apei brute de către Administrația Națională Apele Române - Exploatarea Complexă Stânca Costești...

Vești proaste pentru șoferi: De luni vor plăti mai mult pentru carburanți!

astăzi, 12:40
36

Creșterea prețurilor produselor alimentare și nealimentare duce la presiune asupra inflației care menține sus dobânzile. Iar dobânzile ridicate mențin ratele românilor la un ni...

Camere de supraveghere în școli, ce prevede Ordonanța recent adoptată!

astăzi, 11:21
95

Același proiect prevede, în privința supravegherii audio-video, că „în situații excepționale”, cu risc crescut de violență în școli, pot fi instalate sisteme de s...