Peste 160 de tone de furaje și un adăpost de animale, mistuite de flăcări

Peste 160 de tone de furaje și un adăpost de animale, mistuite de flăcări

Două gospodării de pe raza comunei Vlăsinești au fost afectate de un incendiu, marți după-amiază, peste 160 de tone de furaje și un adăpost pentru animale arzând în totalitate, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de urgență (IJSU), Dorina Lupu.

Potrivit acesteia, incendiul a fost provocat de o scânteie purtată de vânt, evacuată pe un coș de fum aflat la distanță mică de depozite. Flăcările s-au extins până în apropierea unei case. 20 de pompieri militari din cadrul Gărzii de Intervenție Săveni și voluntari din comună au intervenit, aproape cinci ore, pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor.

„Pentru a domoli flăcările a fost nevoie de multă apă, cele trei autospeciale de stingere cu apă și spumă fiind alimentate de mai multe ori. Misiunea pompierilor a fost una de durată pentru că, trebuia verificat fiecare metru pătrat pentru a elimina riscul de reaprindere. Unul dintre proprietari a rămas fără 25 de tone de furaje, celălalt fără 140 de tone nutrețuri și un adăpost de animale de aproximativ 70 de metri pătrați”, a explicat Dorina Lupu.



 

 

Spune-ne opinia ta