Pericolul din casă: Trei copii, luați cu ambulanța după ce au înghițit otravă pentru șoareci!

O neglijență care îi aduce pe părinți în pragul disperării! Al doilea caz în județul Botoșani, în numai o săptămână, de copii care înghit otravă pentru șoareci. Medicii îi îndeamnă pe părinți să manifeste mai multă grijă în depozitarea substanțelor periculoase.

Pericolul din casă: Trei copii, luați cu ambulanța după ce au înghițit otravă pentru șoareci!

Primul caz s-a înregistrat în urmă cu o săptămână, la Ungureni, unde o fetiță de doi ani a înghițit o jumătate de pastilă pentru șoareci. Duminică seara, din aceeași localitate, ambulanța a preluat alți trei copii. 

Doi dintre copii sunt frați și se jucau în casă alături de un vecin. Cei trei, cu vârste de un an și nouă luni, patru ani și șapte ani, au dat peste câteva boabe roșii de grâușor. Abia când mama celor doi frați și-a văzut copiii murdari la gură și pe degete de roșu a înțeles ce s-a întâmplat. A sunat la 112 pentru a cere ajutor, la fața locului ajungând două echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță. După ce au beneficiat de primul ajutor, copiii au fost transportați la secția de Pediatrie a Spitalului Mavromati. Fetița de patru ani prezenta palpitații și dureri abdominale. Copiii au fost stabilizați și ținuți sub observație. 

Medicii atrag atenția asupra pericolelor la care sunt supuși copiii, îndemnându-i pe părinți să manifeste mai multă grijă în depozitarea substanțelor periculoase. 

Amintim că, în urmă cu o săptămână, un caz asemănător s-a întâmplat tot la Ungureni. O mamă a sunat disperată la 112, anunțând că fetița ei de numai doi ani a înghițit otravă de șoareci. Când echipajul de la Serviciul Județean de Ambulanță Botoșani a ajuns la Ungureni, femeia le-a explicat cadrelor medicale că fetița ei avea în mână o jumătate dintr-o pastilă pentru șoareci, mama știind că în același loc se aflase și cea de-a doua jumătate. Cadrele medicale au preluat copila și au transportat-o la Unitatea de Primire Urgențe, unde a fost supusă unor analize și apoi monitorizată. A doua zi, fetița a fost externată, starea ei fiind bună. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lucian Trufin își prezintă soluțiile pentru Sănătate (Video)

astăzi, 11:24
8

Candidatul PSD pentru Consiliul Județean: „Vom  construi 3 spitale noi în județ”„Am promis că nu mă voi angaja în dispute politice ca alți candidați și c...

FC Botoșani - CS Mioveni, astăzi de la ora 20:00

astăzi, 11:12
26

FC Botoșani întâlnește formația CS Mioveni în barajul de menținere/promovare în Superligă.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!FC Botoș...

Ce spune generalul Grecu despre ”aparatul de zbor fără pilot” prăbușit în Botoșani

astăzi, 10:55
68

MapN a anunțat ieri, 16 mai, că este vorba despre ”un aparat de zbor fără pilot” de proveniență civilă. Mai mult, acesta nu avea armament și nici muniție.Asta după ce, î...