Descinderi cu mascați la locuințele mai multor botoșăneni! Trei tineri, reținuți!

Locuințele mai multor botoșăneni au fost călcate de polițiști și mascați, trei tineri fiind ridicați și băgați, pentru 24 de ore, în Arestul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani pentru 24 de ore. 

Descinderi cu mascați la locuințele mai multor botoșăneni! Trei tineri, reținuți!

Poliţiştii Secţiei Rurală 1 Botoşani, cu sprijinul  Serviciului Investigaţii Criminale – IPJ Botoşani şi al luptătorilor de la acţiuni speciale, au efectuat, vineri, nouă percheziții, la domiciliile unor persoane din comuna Tudora și municipiul Botoșani.

Activităţile au avut drept scop documentarea activităţii infracționale a unor tineri bănuiţi de comiterea de infracțiuni contra patrimoniului.

Astfel, în urma identificării şi administrării de probatoriu, poliţiştii au dispus reţinerea pentru 24 de ore în arestul IPJ Botoşani faţă de C. I. de 22 de ani,  A. I. de 21de ani, din comuna Tudora, județul Botoșani şi C.G. de 20 de ani, din municipiul Botoşani.

"În sarcina acestora s-a reţinut că, în perioada noiembrie – decembrie a.c., ar fi intrat prin efracţie în locuinţa unei femei în vârstă de 84 de ani şi, prin întrebuințarea de amenințări și acte de violență i-au sustras un telefon mobil şi o  sumă de bani. De asemenea, ar fi pătruns în acelaşi mod şi într-o altă locuinţă, de unde ar fi sustras bunuri în valoare de peste 7.000 de lei. Ulterior, folosind autoturismul unuia dintre ei, tinerii au transportat bunurile atât la locuințele lor, cât şi la imobile aparţinând unor cunoscuți, de pe raza muncipiului Botoșani", se precizează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani. 

Pe numele celor trei urmează să fie formulată propunere de arestare preventivă; de asemenea, autoturismul utilizat la comiterea faptelor menţionate, a fost indisponibilizat în vederea confiscării.

În cauză continuă cercetările, sub aspectul comiterii infracţiunilor de tâlhărie calificată şi furt calificat.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
810

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
190

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
477

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...