Panică într-un cartier din Dorohoi. Pe balconul unui apartament a izbucnit un incendiu

Panică într-un cartier din Dorohoi. Pe balconul unui apartament a izbucnit un incendiu

Bunurile din balconul unui apartament din Dorohoi au fost distruse de un incendiu general de un scurtcircuit, anunță Dorina Lupu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani.

Evenimentul s-a petrecut în cursul zilei de vineri, pe strada Dumbrava Roșie. Apartamentul era situat la etajul I al blocului, iar alarma a fost dată de o vecină care a observat fumul gros.

Proprietarii nu erau acasă în momentul respectiv.

„La fața locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Detașamentului Dorohoi, cu autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Aceștia au acționat rapid și au reușit să oprească propagarea flăcărilor la celelalte camere ale apartamentului. Au ars un cuptor cu microunde, un espressor de cafea și un dulap din lemn. Cel mai probabil, incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit”, declară Dorina Lupu.

Potrivit salvatorilor botoșăneni, din cauza căldurii degajate s-a degradat un alt dulap din lemn și s-au spart geamurile de la ușă și balcon. Nu s-a impus evacuarea locatarilor. Cu toate acestea, patru adulți și doi copii s-au autoevacuat.

Pentru a preveni astfel de evenimente, ISU Botoșani recomandă:

- efectuați verificarea periodică a instalației electrice;

- nu folosiți instalații electrice improvizate;

- la suplimentarea receptoarelor asigurați-vă că instalația existentă poate prelua consumul adițional;

- verificați periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice și înlocuiți-le atunci când sunt uzate;

- nu folosiți prize sau întrerupătoare slăbite;

- nu suprasolicitați o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent;

-  instalați și utilizați aparatura electrocasnică respectând indicațiile producătorului.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Târgul Liceelor la Botoșani, dedicat elevilor de clasa a VIII-a. Președinte CJE: „Totdeauna să vă urmați pasiunea și să credeți în voi” (foto, video)

astăzi, 13:55
114

Vineri a debutat ediția 2024 a Târgului Liceelor la Botoșani și Dorohoi. Evenimentul s-a desfășurat în două locații în același timp: în Sala de Sport a Colegiului Tehni...

Bursa locurilor de muncă la Botoșani, sute de șomeri au fost prezenți! Director AJOFM: „Sperăm să aveți un statut schimbat pe piața muncii!” (foto, video)

astăzi, 11:44
157

Vineri dimineață, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani s-a desfășurat Bursa Locurilor de Muncă.Evenimentul este organizat de Agenția Județeană pentru...

Unul dintre microbuzele școlare electrice destinate elevilor din mediul rural a fost prezentat, marți, la Botoșani! (foto, video)

Marţi, 14 Mai 2024
905

Marți dimineață, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani a fost făcută prezentarea unuia dintre microbuzele școlare electrice care vor ajunge în comunele din județul Botoșan...