O tânără din Botoșani, mamă a trei copii, a murit în chinuri cumplite la Maternitate

O tânără din Botoșani, mamă a trei copii, a murit în chinuri cumplite la Maternitate

O tânără de 25 de ani, din județul Botoșani, a murit la Maternitatea Spitalului Județean de Urgență (SJU) „Mavromati”, vineri dimineață, ca urmare a unor complicații în timpul sarcinii. Conducerea unității sanitare a demarat o anchetă pentru verificarea modului în care au fost respectate procedurile specifice în astfel de situații.

Pacienta întrerupsese cea de a cincea sarcină, primii trei copii fiind născuți pe cale naturală, iar cel de al patrulea murind din cauza unui avort spontan. Joi seară, în jurul orei 23:30, aceasta s-a internat de urgență prezentând sângerare genitală externă și dureri hipogastrice.

„S-au efectuat investigații de laborator și paraclinice, cu examen ecografic, conform protocolului în vigoare. Nu s-a impus evacuarea sarcinii în cursul nopții, deoarece sângerarea genitală externă a fost redusă, colul uterin era închis, fără semne de avort în evoluție”, a declarat purtătorul de cuvânt al SJU, asistentul Ioan Asaftei.

Reprezentantul „Mavromati” relatează că în dimineața zilei de vineri, tânăra a prezentat o degradare bruscă a stării generale, cu dispnee severă și sângerare abundentă la nivelul căilor respiratorii. Ea a fost transferată pe Secția de Terapie Intensivă, unde i-au fost aplicate manevre complexe de reanimare.

„În ciuda eforturilor‚ la ora 08:20 se declara decesul prin stop cardio-respirator iresuscitabil, hemoragie cai respiratorii superioare. Examenul necropsic va stabili cauza decesului”, a adăugat Asaftei.

Familia tinerei susține că aceasta s-ar fi chinuit o noapte întreagă, cu dureri cumplite, pentru că în spital nu era un doctor care să se ocupe de ea. După ce informațiile au ajuns în spațiul public şi rudele s-au adresat poliției, reprezentanții spitalului au anunțat că vor demara o anchetă pentru verificarea modului în care au fost respectate procedurile în astfel de situații.

 

Spune-ne opinia ta