O firmă controlată de un fost primar, acuzată de DNA că a încasat subvenţii în mod ilegal

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au decis trimiterea în judecată a unei firme ce a fost controlată de un primar găsit în incompatibilitate de Agenţia Naţională de Integritate. 

O firmă controlată de un fost primar, acuzată de DNA că a încasat subvenţii în mod ilegal

Anchetatorii susţin că, în perioada 2009-2012, reprezentanţii societăţii Agrara Corporation au obţinut fonduri în mod ilegal de la APIA în valoare de peste 550.000 de lei. Aceştia au depus declaraţii inexacte în privinţa suprafeţei de teren pe care o deţineau.

În cauză a mai fost trimis în judecată administratorul statutar al firmei, Neculai Buraga, acuzat de infracţiunea privind folosirea sau prezentarea cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Societatea l-a avut în trecut acţionar pe primarul comunei Mihălăşeni, Geanin Loredan Buraga. Dosarul a fost trimis pentru judecată la Tribunalul Botoşani. 

În urmă cu un an, Geanin Loredan Buraga a fost revocat din funcţia de primar fiind găsit în incompatibilitate de inspectorii ANI. Acesta era acuzat că în perioada iunie 2008- septembrie 2013 ar fi desfăşurat activităţi specifice funcţiei de administrator la două firme, Mold-Agro-Terra SRL şi Agrara Corporation, în timp ce deţinea şi mandatul de ales local. 

A contestat în instanţă revocarea, însă judecătorii nu i-au dat dreptate şi a pierdut mandatul. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

astăzi, 18:43
10

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...

Blocada polițiștilor a lăsat 7 șoferi fără permis în trei localități din Botoșani!

astăzi, 18:02
48

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 3 acțiuni punctuale în cadrul planului de activitate Blocada, acționând în sistem integrat  împreună...

ANAF a publicat ghidul RO e-Transport: amenzi de până la 100.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor!

astăzi, 17:20
54

Prin implementarea sistemului RO e-Transport, principalul obiectiv al ANAF este de a reduce decalajul fiscal de TVA, prin monitorizarea în timp real a mișcărilor de mărfuri pe drumurile nați...