Noaptea trecută: La un pas de dezastru de la o țigară aruncată la întâmplare!

Pompierii au reușit să stingă focul înainte ca acesta să se extindă la casa de locuit și la pădurea din apropiere.

O țigară aruncată la întâmplare a provocat un incendiu, noaptea trecută, într-o gospodărie din localitatea Hilișeu Crișan. 

Casa fiind nelocuită, a făcut ca focul să fie observat cu întârziere de un localnic care a sunat la 112 pentru a cere ajutor.

La locul evenimentului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, constatând că ardea generalizat o magazie cu lemne. Aceștia au reușit să limiteze extinderea flăcărilor, salvând casa de locuit și prevenind extinderea incendiului la pădurea din imediata vecinătate. Incendiul a fost stins dupa aproximativ o oră.

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de fumat, iar pentru înlăturarea acestui risc pompierii vă recomandă să:

-nu aruncați restul de la țigară pe geamul mașinii pentru că puteți incendia vegetația uscată de pe marginea drumului sau copacii, iar flăcările se pot extinde la păduri, culturi agricole, clădiri sau alte bunuri;

-nu aruncați mucurile de țigară pe jos, în special în apropierea locuinței, a magaziilor de lemne, a depozitelor de furaje sau a adăposturilor de animale.



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Muzeu în aer liber: Circuit turistic în Cimitirul Armenesc din Botosani! (Foto)

astăzi, 07:50

Municipiul Botoșani a aderat la ASCE - Association of Significant Cemeteries in Europe şi a înscris Cimitirul Armenesc din Botoșani  în Ruta Culturală a Cimitirelor Europene. Asoc...

20 septembrie pe Știri Botoșani. Prefectul îi trimite pe sinistrați la muncă, au vrut să demită primarul cu semnături false și Elena Udrea vine la Botoșani!

astăzi, 07:30

20 septembrie 2008 Prefectul ii trimite pe sinistrati la munca Aflat în vizita la sinistratii din Radauti Prut, prefectul de Botosani a constatat cu surprindere cum persoanele care au fost...

Nu cazăm ciobani!

astăzi, 07:15

Un cioban isi pastea oile pe o pajiste, la un moment dat zareste un hotel. Zambeste smechereste si se duce direct in hotel. Acolo il intampina patronul si ii zice: -Ce e cu dumneata aici? Nu cazam c...