Ninsoarea de weekend a dat bătăi de cap șoferilor botoșăneni: Nervi în trafic, mașini avariate, victime transportate la spital!

Ninsoarea de weekend a dat bătăi de cap șoferilor botoșăneni: Nervi în trafic, mașini avariate, victime transportate la spital!

Ninsoarea de martie, care a căzut la Botoșani începând de sâmbătă seară, a creat mari dificultăți șoferilor. În județ s-au înregistrat numeroase accidente soldate cu victime și cu avarierea autoturismelor. Nu în ultimul timp, șoferii și-au manifestat nemulțumirea față de starea drumurilor, traficul fiind mult îngreunat de cantitatea mare de zăpadă de pe carosabil.

Sâmbătă seara, în jurul orei 19.00, în municipiul Botoșani, două mașini au fost implicate într-un accident rutier petrecut la intersecția dintre Bulevardul Mihai Eminescu și strada Nicolae Iorga. Unul dintre șoferi nu a acordat prioritate, acesta motivând că de vină este lipsa de vizibilitate din cauza ninsorii. Bărbatul de 38 de ani, aflat la conducerea unui autoturism Volkswagen, venea dinspre Bazar și se îndrepta către cartierul Bucovina, însă în intersecție nu a acordat prioritate unui Renault, la volanul căruia se afla un bărbat de 47 de ani, care care circula dinspre Șoseaua Iașului către Casa Tineretului. Accidentul s-a soldat cu rănirea unei persoane în vârstă de 32 de ani, pasageră în Renault. Victima a fost transportată la UPU de către echipajul SMURD sosit la fața locului. „Pacientul era stabil, însă acuza dureri la nivelul capului şi coloanei vertebrale. A fost adus la spital de echipajul SMURD şi preluat pentru investigaţii suplimentare de specialitate”, a declarat un medic din cadrul UPU-SMURD. Ambii șoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. 

Tot sâmbătă seara, alte două mașini s-au izbit, de data aceasta pe drumul național dintre Botoșani și Dorohoi - între localitățile Cervicești și Leorda - din cauza impactului puternic, una dintre mașini răsturnându-se în afara şoselei. Șoferul în vârstă de 25 de ani al unui Audi a intrat în depășirea unui alt autoturism, un Ford Focus. Carosabilul acoperit cu zăpadă a făcut însă ca, în timpul manevrei de depășire, autoturismul Audi să intre în derapaj.  Șoferul a pierdut controlul volanului, iar maşina a acroșat autoturismul pe care tocmai îl depășea. Fordul a ieşit de pe carosabil în urma impactului violent, mașina dându-se de două ori peste cap. Șoferul din Ford a fost rănit, el fiind transportat la spital.

Seria accidentelor nu s-a oprit aici. Pe drumul european E 58 Botoșani- Suceava, pe fondul stării drumului, afectat de ninsoare,  șoferul unui autoturism Opel, care venea dinspre Suceava spre Botoșani, a pierdut controlul volanului. A derapat, după care a intrat pe contrasens, oprindu-se în șanțul de beton de pe partea stângă a drumului. Nu s-au înregistrat victime, în schimb șoferul a părăsit mașina și a plecat acasă.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean prins la ieșirea din oraș conducând fără permis o mașină cu numere false!

astăzi, 18:11
2

În cursul zilei de luni,29 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani –Biroul Rutier au oprit pe Șoseaua Iașului din municipiul Botoșani un autoturism condus...

Alexandra Huțu: „Pentru cinstirea veteranilor de război, continuăm și în acest an Concursul de eseuri „Eroul de lângă mine” (Foto)

astăzi, 17:20
27

Concursul este destinat elevilor botoșăneni și urmărește valorificarea și transmiterea experiențelor veteranilor de război botoșăneni și ale familiilor acestora în conștiința elevil...

Programul casieriilor Nova Apaserv în vacanța de Paște!

astăzi, 15:52
37

În perioada 1 – 7 mai casieriile societății Nova Apaserv vor avea un program diferit. Astfel, de 1 Mai doar unele casierii vor fi deschise publicului.Este vorba despre cea de pe Bule...