Neatenția, joaca și improvizațiile au creat mari pagube unor familii din județ

Neatenția, joaca și improvizațiile au creat mari pagube unor familii din județ

Trei anexe au fost distruse în totalitate, iar două parțial, în urma unor incendii produse, miercuri după-amiază, în localitățile Stâncești - comuna Mihai Eminescu, Pădureni - comuna Șendriceni, Roma și Botoșani, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU), Dorina Lupu.

Potrivit sursei citate, la Stâncești, două anexe au fost cuprinse de flăcări din cauza unei improvizații la instalația electrică. Afectată de flăcări a fost și o anexă din gospodăria vecină. 11 pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri din Botoșani au intervenit, aproape două ore, pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor.

La Roma, o parte din acoperișul unei anexe a luat foc după ce un băiat de 8 ani s-a jucat cu chibriturile și a aprins câteva resturi bucăți de carton, iar focul a scăpat de sub control.

În Pădureni, o anexă a fost transformată în scrum, cel mai probabil, din cauza jarului căzut din sobă pe materiale combustibile. În interiorul clădirii se aflau lemne de foc, aparatură electrocasnică, unelte, porumb, grâu și mobilier, bunuri care au fost mistuite de flăcări. De asemenea, în incendiu au pierit 100 păsări.

Proprietarii au încercat să stingă incendiul, dar nu au reușit și au cerut ajutorul pompierilor. „Două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri din Dorohoi au ajuns la fața locului, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Nouă pompieri militari au intervenit, aproape două ore, pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor. Au fost protejate de foc casa și alte anexe din gospodărie, dar și locuința vecinilor”, spune Dorina Lupu.

Incendiul produs în municipiul Botoșani nu s-a soldat cu pagube materiale. A ars doar vegetație uscată.

„Pentru stingerea celor patru incendii și înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 34 de pompieri militari și voluntari. Pe timpul intervențiilor au fost protejate bunuri materiale în valoare de aproximativ 600.000 lei. Ca urmare a producerii situațiilor de urgență s-au înregistrat pagube materiale de circa 40.000 lei”, a afirmat reprezentanta IJSU Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta