Năpastă abătută asupra unei octogenare. Agoniseala de o viață i-a fost mistuită de flăcări (fotogalerie)

Năpastă abătută asupra unei octogenare. Agoniseala de o viață i-a fost mistuită de flăcări (fotogalerie)

O femeie din localitatea Coștiugeni a rămas fără acoperiș deasupra capului, în urma unui incendiu petrecut joi, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU).

Potrivit sursei citate, aprinderea a fost provocată, cel mai probabil, de o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată lângă materiale combustibile. Când a izbucnit incendiul, proprietara, în vârstă de 87 de ani, nu era în casă. Alarma a fost dată de un nepot, care locuiește în aceeași gospodărie. Au intervenit trei echipaje de pompieri.

„Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că locuința ardea ca o torță și exista pericolul de propagare a flăcărilor la alte două anexe din gospodărie. Incendiul a fost stins în limitele găsite”, a precizat Lupu.

Pentru evitarea unor astfel de evenimente, reprezentanții IJSU recomandă:

- asigurați-vă că lumânările se află în poziție verticală și sunt fixate într-un suport special destinat, astfel încât să nu cadă sau să curgă picături de ceară fierbinte;

- nu lăsați lumânările aprinse dacă trebuie să părăsiți încăperea;

- amplasați întotdeauna lumânările pe o suprafață netedă rezistentă la căldură;

- nu puneți lumânările aprinse în apropierea materialelor care se pot aprinde ușor (mobilier, perdele, ziare etc.) sau în locuri unde pot ajunge copiii și animalele;

- stingeți întotdeauna lumânările înainte de a le muta;

- nu adormiți cu lumânările aprinse.



 

 

Spune-ne opinia ta