Modalitatea stranie a unei botoșănence de a scăpa de purici. A provocat un incendiu

Modalitatea stranie a unei botoșănence de a scăpa de purici. A provocat un incendiu

A vrut să scape de purici, dar și-a incendiat adăpostul de animale. „Este modul de dezinsecție total greșit și ieșit din comun pus în aplicare de o femeie din comuna botoșăneană Hlipiceni”, a informat Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani.

Incidentul a avut loc luni dimineață, când bătrâna a aprins focul în mijlocul adăpostului de animale. Flăcările s-au extins la un lambriu din PVC, apoi la podul și acoperișul construcției.

„Vecinii au văzut flăcările puțin înainte de ora 7:00 și au solicitat sprijin de la pompieri”, a relatat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al IJSU Botoșani.

La fața locului s-au deplasat pompierii voluntari din comună, dar și un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenție din Trușești, cu o autospecilă cu apă și spumă.

Primii care au ajuns la fața locului au fost membri Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Hlipiceni. La sosirea forțelor de intervenție, ardea acoperișul adăpostului de animale, existând pericolul de propagare a flăcărilor la casa aflată la circa cinci metri distanță”, a mai transmis Lupu.

Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor au intervenit opt pompieri militari și voluntari, mai puțin de jumătate de oră.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de tragedie: un copil de trei ani din Botoșani a căzut de la etaj

Miercuri, 4 August 2021
856

Un copil de trei ani, a ajuns în stare gravă la spital după ce a căzut de la etaj.Băieţelul se afla într-un balcon din casa bunicilor, din comuna Roma. În joacă, copilul a...

Finanţare de la stat de 70.000 euro nerambursabili pentru tinerii fermieri. Când pot depune cererile şi care sunt condiţiile

Miercuri, 4 August 2021
316

Tinerii fermieri care vor să devină şefi ai unei exploataţii agricole vor putea cere în curând până la 70.000 de euro, sprijin nerambursabil de la stat. Este vorba de o finanţa...

Oraşul din Botoșani unde mizeria din canalizare ajunge într-un iaz

Miercuri, 4 August 2021
1508

Situaţia din Darabani, judeţul Botoşani, este gravă având în vedere că apa cu dejecţii trece printr-o staţie de epurare veche, cu instalaţii rudimentare şi total ineficiente. Din ...