Minivacanță cu accidente rutiere, șoferi în stare de ebrietate, exces de viteză și droguri (fotogalerie)

Minivacanță cu accidente rutiere, șoferi în stare de ebrietate, exces de viteză și droguri (fotogalerie)

În minivacanța de Rusalii, polițiștii au aplicat amenzi în valoare de peste 70.000 de lei, au întocmit 11 dosare penale și au sancționat trei societăți comerciale, se arată într-un comunicat emis luni de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit sursei citate, peste 250 de polițiști s-au aflat, zilnic, la datorie, pentru asigurarea ordinii și liniștii publice și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale. Serviciul Rutier și Biroul de Combatere a Criminalității Organizate au organizat acțiuni în stradă, pentru depistarea persoanelor care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. 

„În cadrul activităților desfășurate pe raza întregului județ au fost aplicate 50 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 70.000 de lei, 3 dintre acestea fiind aplicate reprezentanților unor societăți comerciale, pentru nerespectarea prevederilor legale privind paza obiectivelor. De asemenea, au fost constatate 6 infracțiuni de conducere fără permis și conducere sub influenta alcoolului, 3 infractiuni de deținere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu și doua infracțiuni de conducere sub influența substanțelor psihoactive”, se precizează în comunicat.

În perioada de referință, pe drumurile din județ s-au produs patru accidente rutiere, dintre care unul mortal. În două dintre cazuri, conducătorii auto se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

„Pe tronsonul de drum pe care s-a produs accidentul mortal, la data de 11 iunie, respectiv pe DN 29 D, în afara localității Stăuceni, polițiștii rutieri au surprins, în aceeași zi, un autoturism condus de un tânăr de 22 de ani, din municipiul Botoșani, care rula cu o viteza de 208 km/h. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă de peste 1.300 de lei și i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile. Reamintim faptul, că în această zonă, viteza este limitată temporar la 60 de km/h”, mai arată sursa citată.

Filtre rutiere și acțiuni de prevenire a faptelor antisociale sunt organizate și luni, pe raza întregului județ, semnalează IPJ Botoșani.




 

 

Spune-ne opinia ta