Mai mulți tineri cercetați pentru furturi de mașini au fost reținuți de polițiștii de la Botoșani

Mai mulți tineri cercetați pentru furturi de mașini au fost reținuți de polițiștii de la Botoșani

Trei tineri din Iași, acuzați de mai multe furturi la Botoșani, dar și în alte județe au fost prinși de polițiștii de la Botoșani în urma unei ample anchete a Poliției Orașului Flămânzi.

La data de 13 februarie 2021, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele a trei tineri de 23 si 17 ani, din județul Iași, cercetați sub aspectul comiterii a două infracțiuni de furt calificat. Unul dintre tineri are 23 de ani și ceilalți doi 17 ani.

“În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că aceștia în noaptea de 02/03 februarie 2021, ar fi pătruns fără drept în curțile a două locuințe, din orașul Flămânzi și ar fi sustras din prima curte un autoturism, iar în cea de a doua se afla un alt autoturism din interiorul căruia ar fi sustras un lănțișor cu pandativ, din metal prețios”, au anunțat astăzi polițiștii de la Botoșani.

În urma cercetărilor efectuate de polițiști, la data de 06 februarie a.c., a fost identificat autoturismul sustras, staționat, pe o strada din comuna Strunga, județul Iași.

La data de 12 februarie a.c., au fost puse în executare trei mandate de percheziție domiciliară la locuințele celor trei tineri.

În urma efectuării perchezițiilor, la locuința unuia dintre tineri a fost identificat, îngropat în solul din curte, lănțișorul cu pandativ reclamat ca fiind sustras.

De asemenea, asupra unui dintre tineri a fost identificată suma de 4600 de lei, care a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, unul dintre tinerii bănuiți de comiterea faptelor a predat polițiștilor cheia unui autoturism marca Land Rover Freelander,  care era sustras  din data de 10.02.a.c. de pe raza județului Galați.

Autoturismul a fost identificat și ridicat de polițiști, la aceeși dată, în orașul Târgu Frumos.

“Cei trei tineri au fost conduși la sediul poliției în baza unor mandate de aducere, iar ulterior față de aceștia s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore”, au mai adăugat polițiștii de la Botoșani.

Activitățile au fost realizate în colaborare cu Serviciul de Investigații Criminale Iași și Serviciul pentru Acțiuni Speciale Iași, precum și cu sprijinul specialiștilor criminaliști din cadrul Serviciului de Criminalistică Botoșani și a Serviciului de Operațiuni Speciale Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta