Locuința unui bătrân din Bucecea a fost cuprinsă de un incendiu, duminică noapte. Pompierii s-au luptat cu flăcările mai bine de o oră (video)

Casa unui bătrân din orașul Bucecea a ars, azi-noapte, cel mai probabil din cauza coșului de fum deteriorat. Proprietarul a fost trezit din somn de zgomotul care se auzea de la nivelul acoperișului. Acesta a ieșit din casă și a sunat la 112, informează Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) din Bucecea, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Aceștia au constatat faptul că ardeau violent, acoperișul și bunurile dintr-o cameră.

 

Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor au intervenit 14 pompieri militari și voluntari, mai bine de o oră și jumătate.

„Vă reamintim faptul că în sezonul rece multe dintre incendii se produc din cauza coșurilor de fum defecte, necurățate de funingine sau neprotejate termic față de materialele combustibile din structura acoperișului”, a declarat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul IJSU.

Alte sfaturi:

  • Verificaţi coşurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.).
  • Curățați periodic coșurile de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.
  • Tencuiți şi văruiți partea din pod a coşului de fum, în scopul sesizării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn).
  • Îngroșați zidăria coşului la trecerea prin planşee, lăsând un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului.
  • Păstrați distanţa dintre faţa exterioară a coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişului.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Tot mai mulți tineri ajung la spital, stilul de viață și mâncarea sunt inamicii. Medic: „Apelăm la vicii să ne liniștim” (Video)

Friday, 4 July 2025

Medicul Cristina Luchian, specialist în neurologie în cadrul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani, a explicat faptul că foarte mulți tineri ajung la sp...

Boala fără leac, a afectat peste 400 de botoșăneni. Medic: „Mă mai fac bine?” (Video)

Friday, 4 July 2025

Boala Parkinson afectează cam 1% din populația mondială, ceea ce reprezintă o prezență destul de însemnată ca patologie. Medicii din Botoșani susțin că, în 2024, au fost consulta...

Terapii inovative ajunse la Botoșani pentru o categorie de pacienți pentru care nu se găsește leac! (Video)

Wednesday, 2 July 2025

La Botoșani au început să ajungă, din acest an, terapii inovative pentru bolnavii de Parkinson. Specialiștii susțin că pentru această boală nu există tratament curativ, însă exis...