Locuința unui bătrân din Bucecea a fost cuprinsă de un incendiu, duminică noapte. Pompierii s-au luptat cu flăcările mai bine de o oră (video)

Locuința unui bătrân din Bucecea a fost cuprinsă de un incendiu, duminică noapte. Pompierii s-au luptat cu flăcările mai bine de o oră (video)

Casa unui bătrân din orașul Bucecea a ars, azi-noapte, cel mai probabil din cauza coșului de fum deteriorat. Proprietarul a fost trezit din somn de zgomotul care se auzea de la nivelul acoperișului. Acesta a ieșit din casă și a sunat la 112, informează Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) din Bucecea, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Aceștia au constatat faptul că ardeau violent, acoperișul și bunurile dintr-o cameră.

Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor au intervenit 14 pompieri militari și voluntari, mai bine de o oră și jumătate.

„Vă reamintim faptul că în sezonul rece multe dintre incendii se produc din cauza coșurilor de fum defecte, necurățate de funingine sau neprotejate termic față de materialele combustibile din structura acoperișului”, a declarat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul IJSU.

Alte sfaturi:

  • Verificaţi coşurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.).
  • Curățați periodic coșurile de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.
  • Tencuiți şi văruiți partea din pod a coşului de fum, în scopul sesizării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn).
  • Îngroșați zidăria coşului la trecerea prin planşee, lăsând un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului.
  • Păstrați distanţa dintre faţa exterioară a coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişului.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Polițiștii botoșăneni au promovat măsurile de siguranță personală în rândul elevilor de la LPS

Vineri, 27 Ianuarie 2023
258

În cadrul Programului educațional național ,,Școala Siguranței Tedi”, prin intermediul căruia elevii de clasa I îşi însuşesc informații utile pentru siguranța personal...

Peste 140 de amenzi aplicate de polițiști și 8 permise reținute, în ultimele 24 de ore

Vineri, 27 Ianuarie 2023
228

Polițiștii exercită permanent atribuții privind apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanei, a proprietății private și publice, prevenirea și descoperirea infracțiunil...

Femeia din Tudora, dispărută în urmă cu aproximativ o săptămână, a fost găsită decedată într-un pârâu

Vineri, 27 Ianuarie 2023
2214

Anica Cotofrica, femeia de 76 de ani, dispărută în urmă cu aproximativ o săptămână, a fost găsită de către oamenii legii.Corpul neînsuflețit al acesteia a fost identifi...