Locuință salvată din calea flăcărilor de pompieri, s-a întâmplat într-o comună din Botoșani! (foto)

Au acționat pompierii militari și voluntari cu o autospecială de stingere, astfel încât flăcările să nu se extindă.

Locuință salvată din calea flăcărilor de pompieri, s-a întâmplat într-o comună din Botoșani! (foto)

O casă a fost salvată de pompierii militari și voluntari, luni, din calea flăcărilor, în localitatea Drăgușeni. Un incendiu violent, pornit de la groapa de gunoi menajer, s-a extins la vegetația uscată și gardul gospodăriei, punând în pericol locuința.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Coțușca, cu o autospecială de stingere, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Drăgușeni.

Pompierii au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă.

Au ars avegetația uscată de pe aproximativ 10.000 de metri pătrați, un gard din lemn și gunoiul menajer.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind autoapriderea gunoaielor menajere.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel județean rămân în atenția Centrului Operațional, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

COD GALBEN la Botoșani: Risc de inundații pe două râuri din județ!

astăzi, 15:06
76

Hidrologii au actualizat prognoza și au anunțat că există risc de inundații pe râurile Prut, Bașeu și afluenții acestora și au emis o atenționare pentru fenomene imediate de tip Cod Ga...

Un șofer din Suceava a fost filmat în timp ce făcea drift-uri în timpul furtunii de marți, polițiștii sunt pe urmele sale!

astăzi, 14:33
91

Polițiștii din Suceava caută să dea de urma unui șofer, filmat, marți, în timp ce făcea drifturi într-un sens giratoriu din oraș.Totul se întâmpla în timpul u...

Care este rata de promovabilitate la Botoșani după rezultatele inițiale la Evaluarea Națională!

astăzi, 14:01
221

Rezultatele (înainte de depunerea/soluționarea contestațiilor) au fost publicate la ora 12:00, pe site-ul dedicat - evaluare.edu.ro.Rata de participare, la nivelul județului Botoșani, a ...