Femeia se afla în interiorul casei, situată la etajul II al unui bloc din localitatea Trușești, când o parte din bunurile aflate în bucătărie au luat foc, aceasta reușind să se refugieze într-una dintre camere.
Salvatorii din cadrul de Intervenție Trușești au intrat în apartamentul plin de fum și au ajutat-o să iasă. Femeia a fost preluată de echipajul SAJ aflat la fața locului. După ce a primit îngrijiri medicale la fața locului, victima a refuzat transportul la spital.
Alte nouă persoane, din care patru copii, care locuiesc la etajele II și III au fost evacuate de pompieri.
Concomitent cu acțiunea de evacuare a locatarilor s-a intervenit pentru stingerea incendiului care se manifesta în interiorul bucătăriei, dar și pentru evacuarea fumului dens de la etajele II și III.
La caz au intervenit pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu o autospecială cu apă și spumă, un echipaj aparținând SAJ, cu o ambulanță, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Trușești.
Cel mai probabil, incendiul s-a produs după ce materialele combustibile depozitate în apropierea burlanul de evacuare a fumului au luat foc. Flăcările s-au extins la un geam și jaluzele.
Pot fi evitate astfel de evenimente, dacă :
-nu puneți materiale combustibile pe sobe sau lângă burlanele metalice fierbinți sau în imediata lor apropiere;
-nu lăsați sobele și alte mijloace de încălzire nesupravegheate pe timpul funcţionării;
-nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului;
-nu lăsați ușa sobei deschisă;
-nu supraîncălziți soba;
-montați pe pardoseală, în fața ușii de alimentare cu combustibil a mijlocului de încălzire, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 metri;
-stingeți focul pe timpul nopții sau când plecați de acasă;
-nu lăsați, niciodată, copiii singuri în casă, mai ales într-o încăpere unde este în funcțiune un mijloc de încălzire.