La un pas de a provoca o tragedie,pericol oprit de un jandarm aflat în timpul liber!

Jandarmul, a sesizat situația prin apel la numărul unic de urgență 112 și a urmărit autoturismul.

Duminică seară,27 octombrie, în timp ce se deplasa dinspre orașul Săveni spre municipiul Botoșani, un subofițer jandarm aflat în  timpul liber a observat în trafic, în zona comunei Răchiți, un autoturism ce se deplasa haotic cu luminile de avarie aprinse.

La intrarea în municipiul Botoșani, autoturismul în cauză a acroșat o bordură și pătruns pe contrasens, fiind aproape de lovirea unui alt autovehicul.

Jandarmul, a sesizat situația prin apel la numărul unic de urgență 112 și a urmărit autoturismul până în apropierea Uvertura Mall, perioadă în care a relaționat cu operatorul 112 și a furnizat datele necesare în vederea identificării.

În momentul în care autoturismul s-a oprit pe strada Dreptății, jandarmul a coborât din mașina personală, și-a declinat identitatea și i-a solicitat conducătorului auto să rămână la volan, până la sosirea organelor abilitate.

În urma testării alcoolemiei a conducătorului auto de către un echipaj de poliție rutieră sosit în scurt timp, a reieșit o valoare de peste 1 ml/l alcool pur în aerul expirat, iar echipajul de poliție rutieră a procedat în continuare la luarea măsurilor legale ce se impuneau.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Legenda Cetății Neamțului” se joacă două zile pe scena Teatrului „Vasilache”! (foto)

astăzi, 17:50

„Legenda Cetăţii Neamţului” este o adaptare scenică parodică, după „Cetatea Neamţului” de George Coşbuc şi transpusă în scenă de Marius Rogojinschi. Regia arti...

Sute de botoșăneni sancționați de polițiști week-end-ul trecut!

astăzi, 17:15

În week-end-ul care a trecut, polițiștii botoșăneni au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, intervenind la aproximativ 100 de evenimente, majoritatea sesizate pri...

Autoturism radiat din circulație în Belgia, descoperit la Stânca!

astăzi, 15:48

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări cu privire la un bărbat cu cetățenie română care a fost depistat, în trafic,...