Incident de muncă la fermă, un tânăr din Botoșani a ajuns la Urgențe cu ”arsură chimică” la o mână!

Botoșăneanul în vârstă de 26 de ani a suferit arsuri cauzate de soda caustică, incidentul având loc în timpul serviciului, la o fermă de porci.

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii din Ipotești, județul Suceava, au fost sesizaţi de către un ofiţer din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava cu privire la un incident raportat la UPU Botoşani. Un tânăr de 26 de ani, din comuna Dobîrceni, judeţul Botoşani, s-a prezentat la unitatea medicală cu arsuri pe mâna dreaptă cauzate de sodă caustică, declarând că incidentul s-a petrecut la ferma de porci din localitatea Vereşti, unde este angajat.

Verificările ulterioare au relevat faptul că, pe 2 iulie 2024, în jurul orei 13:00, tânărul, angajat la o fermă din Vereşti, lucra împreună cu şeful de schimb la curăţarea canalelor de scurgere dintr-o hală a fermei, folosind o soluţie de sodă caustică cu o concentraţie de 2%. În timpul lucrului, din neatenţie, granule de sodă caustică au pătruns în mănuşa sa de protecţie, potrivit Crai Nou.

Pe 4 iulie 2024, în jurul orei 16:00, angajatul s-a prezentat la UPU Botoşani pentru îngrijiri medicale, unde a fost diagnosticat cu „arsură chimică la mâna dreaptă”.

În urma incidentului, a fost deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, conform art. 196 alin 2 şi 3 din Codul penal, „neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”, conform art. 349 alin 1 şi 2 din Codul penal, şi „nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”, conform art. 350 alin 1 şi 3 din Codul penal.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...