Incendiu puternic într-o gospodărie din municipiul Botoșani, din cauza unei oale cu mâncare, uitată pe foc

Incendiu puternic într-o gospodărie din municipiul Botoșani, din cauza unei oale cu mâncare, uitată pe foc

Un incendiu violent a avut loc în această seară, într-o gospodărie de pe strada Zimbrului, din municipiul Botoșani. Un garaj construit din lemn, folosit ca bucătărie, s-a aprins după ce mama proprietarei a uitat o oală cu mâncare pe foc, informează Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani.

Flăcările s-au extins la întreaga construcție. Vecinii au fost cei care au observat incendiul și au sunat după ajutor la 112. Un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri din Botoșani, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă a ajuns, în cel mai scurt timp, la fața locului și a stins incendiul înainte de a se extinde la alte clădiri din apropiere. A fost înlăturat și pericolul de explozie, din interior fiind scoasă o butelie.

Salvatorii botoșăneni vă reamintesc că, respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit aflate în funcțiune.

  • Nu lăsaţi mâncarea pe foc, nesupravegheată. Luaţi-o de la încălzit dacă trebuie neapărat să părăsiţi bucătăria pentru o perioadă îndelungată.
  • După ce aţi terminat de gătit asiguraţi-vă că aţi oprit cuptorul şi aragazul.
  • Curăţaţi şi îndepărtaţi depunerile de grăsime şi resturi de mâncare de pe aragazurile, plitele, prăjitoarele de pâine şi grătarele din bucătărie, deoarece acestea pot lua foc uşor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Veteranii unei instituții din Botoșani, la ceas aniversar. Kohut: „Altfel alergam de ciobani și de bâtele lor...” (foto, video)

Vineri, 12 Iulie 2024
1224

Leo Kohut, inspector de muncă superior în cadrul Compartimentului Control Muncă Nedeclarată din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) din Botoșani, dar care a fost și inspector ...

Un sfert de secol de Inspecția Muncii la Botoșani. Director: „Ne-am străduit să fim activi și responsabili...” (foto, video)

Joi, 11 Iulie 2024
1497

Pentru a marca această zi importantă atât în comunitate, dar și pentru cei care lucrează în acest domeniu, ITM Botoșani a organizat o reuniune la care au participat reprezentan...

Botoșăneni ajunși la urgențe din cauza caniculei, printre victime se numără și copii!

Joi, 11 Iulie 2024
659

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani a fost luată cu asalt de botoșăneni cărora li s-a făcut rău din cauza căldurii puternice de afară....