Incendiu puternic într-o gospodărie din municipiul Botoșani, din cauza unei oale cu mâncare, uitată pe foc

Incendiu puternic într-o gospodărie din municipiul Botoșani, din cauza unei oale cu mâncare, uitată pe foc

Un incendiu violent a avut loc în această seară, într-o gospodărie de pe strada Zimbrului, din municipiul Botoșani. Un garaj construit din lemn, folosit ca bucătărie, s-a aprins după ce mama proprietarei a uitat o oală cu mâncare pe foc, informează Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani.

Flăcările s-au extins la întreaga construcție. Vecinii au fost cei care au observat incendiul și au sunat după ajutor la 112. Un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri din Botoșani, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă a ajuns, în cel mai scurt timp, la fața locului și a stins incendiul înainte de a se extinde la alte clădiri din apropiere. A fost înlăturat și pericolul de explozie, din interior fiind scoasă o butelie.

Salvatorii botoșăneni vă reamintesc că, respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit aflate în funcțiune.

  • Nu lăsaţi mâncarea pe foc, nesupravegheată. Luaţi-o de la încălzit dacă trebuie neapărat să părăsiţi bucătăria pentru o perioadă îndelungată.
  • După ce aţi terminat de gătit asiguraţi-vă că aţi oprit cuptorul şi aragazul.
  • Curăţaţi şi îndepărtaţi depunerile de grăsime şi resturi de mâncare de pe aragazurile, plitele, prăjitoarele de pâine şi grătarele din bucătărie, deoarece acestea pot lua foc uşor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Cristina Lăcătușu, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru CJ Botoșani. „Noi avem o problemă...” (video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
669

Cristina Lăcătușu, membră și președinta formațiunii politice Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani la nivel de județ, care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-...

Femeia care își asumă competiția cu actualul și fostul primar al Botoșaniului. „Poziția de consilier local este una nașpa tare” (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
1072

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-a anunțat oficial candidatura p...

Sute de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate în gospodăriile din Botoșani! (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
630

500 de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate, gratuit, în locuințele unor familii nevoiașe din județul Botoșani, în cadrul campaniei de informare preventivă și de ...