Incendiu puternic într-o gospodărie din municipiul Botoșani, din cauza unei oale cu mâncare, uitată pe foc

Incendiu puternic într-o gospodărie din municipiul Botoșani, din cauza unei oale cu mâncare, uitată pe foc

Un incendiu violent a avut loc în această seară, într-o gospodărie de pe strada Zimbrului, din municipiul Botoșani. Un garaj construit din lemn, folosit ca bucătărie, s-a aprins după ce mama proprietarei a uitat o oală cu mâncare pe foc, informează Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani.

Flăcările s-au extins la întreaga construcție. Vecinii au fost cei care au observat incendiul și au sunat după ajutor la 112. Un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri din Botoșani, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă a ajuns, în cel mai scurt timp, la fața locului și a stins incendiul înainte de a se extinde la alte clădiri din apropiere. A fost înlăturat și pericolul de explozie, din interior fiind scoasă o butelie.

Salvatorii botoșăneni vă reamintesc că, respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit aflate în funcțiune.

  • Nu lăsaţi mâncarea pe foc, nesupravegheată. Luaţi-o de la încălzit dacă trebuie neapărat să părăsiţi bucătăria pentru o perioadă îndelungată.
  • După ce aţi terminat de gătit asiguraţi-vă că aţi oprit cuptorul şi aragazul.
  • Curăţaţi şi îndepărtaţi depunerile de grăsime şi resturi de mâncare de pe aragazurile, plitele, prăjitoarele de pâine şi grătarele din bucătărie, deoarece acestea pot lua foc uşor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Ce spune „vocea” elevilor din Botoșani despre măsura desființării intrării separate a profesorilor: „Nu reprezintă o prioritate în acest moment...”

Marţi, 5 Decembrie 2023
306

Măsura propusă de Consiliul Național al Elevilor cu privire la desființarea intrării separate a profesorilor, în școli, a stârnit vâlvă atât printre elevi, cât și...

Zeci de botoșăneni au încins Hora Unirii pe Pietonal (foto, video)

Vineri, 1 Decembrie 2023
1003

Ziua Națională a României a fost sărbătorită de dimineață până seara de zeci de botoșăneni, care fie au participat la diverse activități, fie au fost alături de familie.Pe...

1 Decembrie la Botoșani: cetățenii au ieșit pentru o paradă „fastuoasă” și s-au ales cu un concert popular pe Unirii (foto, video)

Vineri, 1 Decembrie 2023
3561

Adunați cu mic, cu mare în Centrul Istoric al orașului, însă într-un număr redus în comparație cu anii trecuți, botoșănenii au participat la momente festive. S-a intona...