Incendiu în zona Piața Mare. Toată zona a fost acoperită de fum - Foto&VIDEO

Incendiu în zona Piața Mare. Toată zona a fost acoperită de fum - Foto&VIDEO

Scene de coșmar în această seară în mijlocul municipiului Botoșani. La un apartament aflat la etajele superioare ale unui bloc de la marginea Pieței Centrale din municipiul Botoșani a izbucnit un incendiu, iar întreaga zonă a fost cufundată în fum.

Purtătorul de cuvânt al ISU Botoșani, Dorina Lupu, a explicat că mai multe echipaje au plecat la fața locului, iar în primele momente nu se știa dacă sunt victime sau doar pagube materiale. Zona a fost izolată urgent.

“Incendiul se manifesta la etajul 3. La fața locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu patru echipaje cu apă și spumă și două echipaje SAJ.

La sosirea forțelor de intervenție, ardeau bunurile din întregul apartament, cu degajări mari de fum și flacără deschisă. Până acum au fost evacuate 13 persoane, doua preluate de Ambulanță pentru îngrijiri medicale de specialitate”, a spus Dorina Lupu.

Intervenția ISU Botoșani nu a fost deloc ușoară, iar într-un final s-a ajuns la evacuarea a 23 de persoane, printre care și un bebeluș de 7 luni.

“În total au fost evacuate, preventiv, 23 de persoane, dintre care trei copii. O femeie în vârstă de 65 ani, proprietara apartamentului, a suferit arsuri la nivelul fetei și mâinilor, fiind transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. La spital a ajuns și un bebeluș de 7 luni, care a suferit o ușoară intoxicație cu fum. La fata locului au ajuns cinci echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu trei autospeciale cu apă și spuma si doua ambulante SMURD, dar și o ambulanta aparținând SAJ. Incendiul a fost stins în limitele găsite de pompieri. Au ars bunurile din dormitor, bucătărie și hol. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unei lumânări aprinse lăsată nesupravegheata lângă materiale combustibile”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al ISU Botoșani.

(Știre în curs de actualizare)

 

 







 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

Miercuri, 8 Mai 2024
94

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

Miercuri, 8 Mai 2024
100

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

Miercuri, 8 Mai 2024
147

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...