Desfășurare de forțe. Bebeluș de șapte luni și femeie în pericol, din cauza unei lumânări uitate aprinsă

Desfășurare de forțe. Bebeluș de șapte luni și femeie în pericol, din cauza unei lumânări uitate aprinsă

Un număr de 23 de persoane, inclusiv trei copii, au fost evacuate, în urma unui incendiu produs duminică seară, într-un apartament din zona centrală a municipiului Botoşani. Un bebeluș de șapte luni și o femeie de 65 de ani au ajuns la spital, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situaţii de Urgenţă (IJSU), Dorina Lupu.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 21:30, la etajul al treilea al unui bloc situat pe Pietonalul Transilvaniei. La fața locului au ajuns cinci echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri din Botoșani, cu trei autospeciale cu apă și spumă și două ambulanțe SMURD, dar și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean.

„Incendiul a fost stins în limitele găsite de pompieri. Au ars bunurile din dormitor, bucătărie și hol”, a spus Lupu.

O femeie în vârstă de 65 ani, proprietara apartamentului, a suferit arsuri la nivelul fetei și mâinilor, fiind transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. La spital a ajuns și un bebeluș de numai șapte luni, care a suferit o ușoară intoxicație cu fum.

„Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unei lumânări aprinse lăsată nesupravegheata lângă materiale combustibile”, a transmis reprezentanta IJSU Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta