Incendiu devastator în comuna Corni. Trei locuințe cuprinse de flăcări (video)

Incendiu devastator în comuna Corni. Trei locuințe cuprinse de flăcări (video)

Două case și două anexe au fost distruse în urma unui incendiu violent, care a afectat două gospodării de pe raza comunei Corni. Incendiul s-a propagat și la o a treia locuință, afectându-i acoperișul, a informat joi dimineață purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU), Dorina Lupu.

Potrivit oficialului, primele echipaje de pompieri direcționate la fața locului au observat că flăcările măsurau peste șase metri, de la o distanță de aproximativ cinci kilometri.

„Având în vedere suprafața mare incendiată și faptul că vântul bătea cu putere și întreținea arderea, forțele de intervenție au fost suplimentate, în total, în acest moment acționează la fața locului cinci echipaje din cadrul Detașamentelor de Pompieri Botoșani și Dorohoi, cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD, dar și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Corni și Vorona, cu cate o autospecială cu apă și spumă”, a afirmat Lupu.

Proprietarii uneia dintre locuințe au avut nevoie de îngrijiri medicale, întrucât au suferit atacuri de panică.

„Aceștia au refuzat transportul la spital. În aceste momente, incendiul este localizat și se lucrează pentru stingerea focarelor izolate și înlăturarea efectelor. Pompierii au înlăturat pericolul de explozie, dintr-o casă fiind scoase două butelii”, precizează reprezentanta IJSU Botoșani.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta