Incendiu de proporții la marginea orașului. Zece hectare de vegetație au fost cuprinse de flăcări

Incendiu de proporții la marginea orașului. Zece hectare de vegetație au fost cuprinse de flăcări

Mai multe case, depozite de materiale de construcții și lemnoase și un service de dezmembrări auto din zona Cornișa, la periferia municipiului Botoșani, au fost în pericol, joi după-amiază, din cauza unui incendiu de vegetație uscată, informează reprezentanta Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU), Dorina Lupu.

Potrivit sursei citate, flăcările s-au extins cu repeziciune pe aproximativ zece hectare, pe fondul rafalelor de vânt. Mai mulți localnici din zona au apelat 112 pentru a solicita ajutor. La fața locului au fost direcționate trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri din Botoșani.

„În sprijinul forțelor de intervenție, au venit și mai mulți muncitori din zonă care au intervenit cu lopeți, dar și cu buldoexcavatoare. Pompierii încă sunt la fața locului si intervin pentru stingerea focarelor. Facem apel către cetățenii care dețin terenuri agricole să manifeste responsabilitate în ceea ce privește prevenirea incendiilor de vegetație uscată și miriște deoarece aceste evenimente pot pune în pericol culturile din imediata vecinătate, locuințele, dar și viața cetățenilor”, a transmis Lupu.

Oficialul IJSU precizează că nu s-au raportat pagube materiale.

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta