Incendii în șapte localități din județul Botoșani, într-o singură zi

Incendii în șapte localități din județul Botoșani, într-o singură zi

Nu mai puțin de șapte incendii au fost înregistrate, luni, pe raza județului Botoșani, au informat reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU).

Potrivit acestora, evenimentele au avut loc în localitățile Avrămeni, Sârbi, Botoșani, Dacia, Iacobeni, Strahotin și Rădăuți Prut.

La Sârbi, o anexă, furajele, dar și lemnele de foc din gospodăria unui localnic au fost cuprinse de flăcări din cauza unui fumător neglijent care a aruncat o țigară aprinsă pe materiale combustibile. Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor au intervenit pompierii militari de la Garda de Intervenție din Săveni, cu două autospeciale cu apă și spumă, dar și voluntarii din comuna Vlăsinești, aproape trei ore. Au fost protejate de foc casa și celelalte construcții din gospodărie.

Pe raza celorlalte localități s-au produs incendii de vegetație uscată. Pentru limitarea propagării flăcărilor au intervenit pompierii militari din Săveni și Botoșani, dar și voluntari din Nicșeni, Avrămeni, Dângeni și Rădăuți Prut.

„Având în vedere faptul că cele mai multe dintre incendii s-au produs pe terenuri extravilane, nu s-au înregistrat pagube materiale însemnate”, precizează IJSU Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta