FOTO: Casă cuprinsă de flăcări în județ. Doi pensionari au suferit arsuri, după ce au aprins focul cu benzină

FOTO: Casă cuprinsă de flăcări în județ. Doi pensionari au suferit arsuri, după ce au aprins focul cu benzină

Pompierii botoșăneni au fost solicitați sa intervină pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o casă de pe raza localității Corni, județul Botoșani, duminică dimineață.

Proprietarii au alertat autoritățile, prin apel la 112, efectuat cu puțin înainte de ora 9:00. La locul evenimentului au fost direcționate trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu două autospeciale cu apă și spumă, precum și o ambulanță SMURD.

„La sosirea la locul intervenției, s-a constat că ardeau bunurile din interiorului unei camere de locuit, fără flacără, cu degajări mari de fum”

, a precizat Dorina Lupu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani.

Potrivit pompierilor, cauza incendiului este reprezentată de gestul proprietarilor de a aprinde focul în sobă folosind benzină.

Două persoane, soț și soție, de 63, respectiv 62 de ani, au suferit arsuri la nivelul membrelor superioare și la nivel facial.

Victimele au fost găsite în stare de conștiență, cu funcțiile vitale în parametri. Un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă și unul al Serviciului Județean de Ambulanță au preluat victimele și le-au transportat spre Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean. Starea acestora este stabilă.

Incendiul este localizat, iar în continuare se lucrează la înlăturarea efectelor negative.




 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
19

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
101

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţiţi Mc. Marcu, Episcopul Aretuselor, şi Chiril diaconul

astăzi, 06:54
12

Sfântul Marcu (sec. 4) s-a născut în zilele împăratului Constantin cel Mare (306-337), cel care a oprit prigoanele împotriva creştinilor, dând deplină libertate Biser...