FOTO: Casă cuprinsă de flăcări în județ. Doi pensionari au suferit arsuri, după ce au aprins focul cu benzină

FOTO: Casă cuprinsă de flăcări în județ. Doi pensionari au suferit arsuri, după ce au aprins focul cu benzină

Pompierii botoșăneni au fost solicitați sa intervină pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o casă de pe raza localității Corni, județul Botoșani, duminică dimineață.

Proprietarii au alertat autoritățile, prin apel la 112, efectuat cu puțin înainte de ora 9:00. La locul evenimentului au fost direcționate trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu două autospeciale cu apă și spumă, precum și o ambulanță SMURD.

„La sosirea la locul intervenției, s-a constat că ardeau bunurile din interiorului unei camere de locuit, fără flacără, cu degajări mari de fum”

, a precizat Dorina Lupu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani.

Potrivit pompierilor, cauza incendiului este reprezentată de gestul proprietarilor de a aprinde focul în sobă folosind benzină.

Două persoane, soț și soție, de 63, respectiv 62 de ani, au suferit arsuri la nivelul membrelor superioare și la nivel facial.

Victimele au fost găsite în stare de conștiență, cu funcțiile vitale în parametri. Un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă și unul al Serviciului Județean de Ambulanță au preluat victimele și le-au transportat spre Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean. Starea acestora este stabilă.

Incendiul este localizat, iar în continuare se lucrează la înlăturarea efectelor negative.
 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fostul primar al municipiului Iași, Gheorghe Nichita, eliberat, marți, din Penitenciarul Botoșani

astăzi, 18:23
280

Fostul primar al municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, care executa o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru fapte de corupţie, a fost pus în libertate, marţi, în baza unei se...

Criză de oxigen pentru pacienţii COVID-19 la Spitalul de Recuperare „Sfântul Gheorghe”

astăzi, 17:49
266

Directorul Spitalului de Recuperare ‘Sfântul Gheorghe’ din municipiul Botoşani, Gabriela Varzari, a acuzat existenţa unei crize acute pe piaţa de oxigen de uz medical de la noi di...

Două școli din județul Botoșani au rămas fără șoferi pentru microbuzele de elevi

astăzi, 16:01
997

Două unități de învățământ din județul Botoșani au rămas, temporar, fără șoferi pentru microbuzele școlare, a afirmat purtătorul de cuvânt al Inspectorat...