Focuri de armă și mii de țigări de contrabandă, confiscate la frontiera cu Ucraina

Focuri de armă și mii de țigări de contrabandă, confiscate la frontiera cu Ucraina

Polițiștii de frontieră botoșăneni au descoperit și ridicat în vederea confiscării, în urma unor acțiuni desfășurate în zona de competentă, aproximativ 5000 de pachete cu țigarete de contrabandă în valoare de peste 50.000 de lei, se arată într-un comunicat de presă emis de reprezentanții Structurii Teritoriale a Poliției de Frontieră (STPF) din Botoșani.

La sfârșitul acestei săptămâni, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră din Dorohoi au organizat mai multe acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigarete, în zona de competență.

Astfel, în data de 12 noiembrie, în jurul orei 07:00, pe direcția localității de frontieră Dersca, polițiștii de frontieră au observat mai multe persoane, care transportau colete voluminoase cu țigări.

În momentul în care au fost depistate de către polițiștii de frontieră, persoanele au abandonat coletele cu țigări și s-au dispersat in direcții diferite.

„Colegii noștri au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de armă în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, fără a rezulta victime sau pagube materiale. În urma acțiunii, polițiștii de frontieră au reușit reținerea unei persoane, cetățean român, în vârstă de 23 de ani”, precizează Minodora Răcnea, purtător de cuvânt S.T.P.F. Botoșani.

Și pe 13 noiembrie, în jurul orei 15:00, oamenii legii au depistat mai multe persoane care transportau colete voluminoase dinspre linia de frontieră către teritoriul național. Aceștia se deplasau pe raza localității Hilișeu Crișan.

Și în acest caz indivizii au abandonat coletele și au fugit în direcții diferite.

În ambele cazuri, au fost anunțate autoritățile de frontieră din Ucraina pentru cercetarea în comun a evenimentelor.

La inventarierea tuturor bunurilor a reieșit faptul că în coletele respective se aflau țigări, fiind stabilită cantitatea de 99.600 de țigarete (4.980 de pachete), în valoare de 50.092 lei, bunuri ce au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor.

„În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat în vederea depistării și identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, adaugă Minodora Răcnea.

Reprezentanții celor două state vor colabora și în viitor și vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine și siguranță la frontiera comună. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Rezultatele examenului național de bacalaureat, după contestații

Vineri, 1 Iulie 2022
493

La examenul de Bacalaureat, în județul Botoșani au promovat examenul național de bacalaureat 1862 elevi din 2512 prezenți la toate probele examenului național de bacalaureat. Rata de promov...

Termene prelungite pentru constatarea suprafețelor afectate de seceta pedologică

Vineri, 1 Iulie 2022
290

Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene meteorologice periculoase având ca efect producerea secetei pedologice, care stabilește și formularistica necesa...

Polițiștii le-au explicat copiilor cum trebuie să se comporte în trafic și ce înseamnă semnele de circulație pentru pietoni

Vineri, 1 Iulie 2022
341

La data de 25 mai 2022, polițiștii din cadrul Biroului de Siguranță Școlară, împreună cu cei din cadrul Biroului Rutier, au desfășurat o activitate informativ preventivă cu copiii din ...