Duminica neagră: Accident cumplit pe calea ferată, doi adulți și doi copii au murit

Patru oameni, dintre care doi copii, au murit după ce mașina în care se aflau a fost lovită de trenul Interegio Suceava – București Nord, care avea atașate și vagoane de Botoșani.

Accidentul s-a produs la trecerea la nivel cu calea ferată de lângă Halta Orbeni, județul Bacău, iar în urma acestuia traficul feroviar a fost blocat pe ambele fire.

Accidentul a avut loc duminică, în jurul orei 15:30. Potrivit reprezentanților CFR, trenul Interregio care venea de la Suceava și se îndrepta spre București a lovit un autoturism care se afla pe trecerea la nivel. Trecerea respectivă nu are bariere, ci doar semnalizare automată, care funcționa la momentul tragediei. Șoferul mașinii a vrut să treacă peste calea ferată chiar dacă semnale acustice și cele luminoase erau pornite și anunțau că se apropie un tren.

Ancheta va stabili dacă mașina rămăsese blocată sau era în mișcare în momentul accidentului. Ce se știe cu certitudine la acest moment este că impactul a fost extrem de puternic, iar toți ocupanții mașinii, doi adulți și doi copii, au murit.

Mecanicul trenului a fost preluat pentru probe de sânge, spun reprezentanții CFR. De asemenea, trenul IR 1754, care circula în relația Suceava – București Nord, a fost retras în Halta Orbeni, unde a așteptat un mecanic de schimb.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

Saturday, 28 September 2024

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

Saturday, 28 September 2024

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

Saturday, 28 September 2024

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...