Două apartamente afectate de incendiul din spatele Complexului Bulevard! Ce s-a găsit în locuinţa care a luat foc!

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-au întâlnit, miercuri dimineaţă, în şedinţă extraordinară pentru a evalua situaţia din blocul de pe Aleea Nouă, din Spatele Complexului Bulevard, afectat de un incendiu, şi pentru a stabili ce măsuri se impun pentru siguranţa locatarilor.

Două apartamente afectate de incendiul din spatele Complexului Bulevard! Ce s-a găsit în locuinţa care a luat foc!

Potrivit col. Cristian Amarandei, şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cauza producerii incendiului din apartamentul situat la parterul blocului este de natură electrică.

Şeful ISU a precizat că misiunea pompierilor a fost îngreunată de cantitatea mare de materiale combustibile care se aflau în locuinţa care a luat foc şi care au dus şi la degajarea foarte mare de fum.

“Cantitatea de materiale combustibile era foarte mare pentru că cele două persoane, proprietare ale imobilului, au depozitat acele materiale fără a ţine cont de nicio regulă, respectiv textile, hârtii, ambalaje de mase plastice, din descrierea colegilor. Pentru a se deplasa în interiorul locuinţei spaţiul era foarte, foarte mic, materialele fiind depozitate pe întreaga înălţime a încăperilor. După evaluarea evenimentului, cauza ar fi de natură electrică, dar s-au identificat câteva probleme în ceea ce priveşte elementele de construcţie. Probleme deosebite la ora actuală nu ar fi, decât în ceea ce priveşte asigurarea zonei şi în ceea ce priveşte racordarea la utilităţile publice”, a precizat col. Cristian Amarandei.

Specialiştii din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii s-au deplasat şi ei la faţa locului şi, după o primă evaluare, au constatat că două apartamente, cel în care a izbucnit incendiul şi cel de deasupra, aflat la etajul I, au fost afectate, fiind necesară executarea de lucrări. Cei de la Inspectoratul de Stat în Construcţii au spus că la ora actuală nu pot fi locuite camerele în care a fost afectat planşeul.

“S-a deplasat un inspector în construcţii şi a efectuat o verificare sumară asupra structurii de rezistenţă. Datorită faptului că temperatura a fost foarte ridicată s-au produs degradări la planşeul din camera în care a avut loc incendiul, ceea ce a condus la degradarea betonului, practic acesta s-a exfoliat. S-au dispus măsuri de consolidare imediată a acestui planşeu, interzicerea utilizării camerei în care s-a produs incendiul precum şi a camerei de la etajul I până în momentul efectuării consolidărilor provizorii, după care se va efectua o expertiză de către un expert tehnic atestat, se va întocmi o documentaţie şi se vor realiza lucrările de intervenţie şi de punere în siguranţă a planşeelor respective”, a precizat Mihai Platon, şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii Botoşani.

Întrucât proprietarii apartamentului sunt internaţi în spital, la locuinţa acestora au fost luate toate măsurile pentru a nu putea pătrunde nimeni în interior, pe tot parcursul nopţii la faţa locului fiind prezent un echipaj de la Poliţia Locală.

Prefectul Dan Şlincu a solicitat realizarea de anchete sociale pentru a se vedea în ce măsură pot fi ajutate cele două familii ale căror locuinţe au fost afectate de incendiu.

Autorităţile au luat legătura şi cu fiul proprietarilor apartamentului care a ars, cei doi soţi urmând a locui la acesta după ce vor fi externaţi din spital. Alte două femei, de 85, şi 87 de ani, care lcouiau la etajele superioare, sunt internate în spital, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon.

32 de persoane se aflau în bloc în momentul izbucnirii incendiului, fiind vorba de 28 de adulţi şi 4 copiii. Cu toţii au fost evacuaţi. Cei doi soţi al căror apartament a luat foc se aflau în bucătărie în momentul izbucnirii incendiului şi au reuşit să iasă pe casa scării să ceară ajutor.

 

 

Spune-ne opinia ta