Descoperire macabră într-un apartament din Botoșani, după două dispariții raportate autorităților

Polițiștii botoșăneni investighează o moarte în condiții suspecte.

O femeie de 70 de ani, din municipiul Botoșani, a fost găsită decedată în propriul apartament, marți, după ce vecinii au raportat de două ori lipsa acesteia către autorități.

Ultima dată a fost văzută în urmă cu două săptămâni, când culegea flori de tei în Parcul „Curcubeului”. Atunci, spun locatarii, femeia a căzut pe o scară și ar fi suferit o fractură, dar nu a solicitat îngrijiri medicale.

Joia trecută, vecinii au sesizat autoritățile că bătrâna era de negăsit. Echipaje de pompieri și polițiști au intrat pe geam în locuința acesteia, însă nu au găsit decât câteva animale de companie. La o săptămână distanță, forțele de intervenție au fost chemate din nou în ajutor, după ce locatarii au început să simtă un miros specific putrefacției.

„La data de 11 iulie 2023, polițiștii botoșăneni au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că este posibil ca o persoană, din municipiul Botoșani, să fi decedat în locuință. În urma deplasării la adresa indicată de apelant, în imobil a fost identificată o femeie de 70 de ani, decedată”, a relatat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

În apartament se aflau o pisică și doi câini, care au fost preluați de polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor.

„În cauză a fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a survenit decesul victimei. Totodată, a fost dispusă efectuarea autopsiei pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului”, a precizat Nenișcu.

 

Spune-ne opinia ta