Cutremur de 4,5 grade în zona Vrancea

Cutremur de 4,5 grade în zona Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea 4,5 s-a produs vineri seara, la ora locală 21:36, în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Seismul a avut loc la o adâncime de 120 de kilometri. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 76 kilometri sud de Bacău, 82 km est de Braşov, 116 km nord-est de Ploieşti, 124 km nord-vest de Galaţi, 130 km nord-vest de Brăila, 159 km sud-vest de Iaşi şi , 169 km nord de Bucureşti.

Vineri dimineaţă, la ora 5:30, tot în zona Vrancea, a mai avut loc un seism cu magnitudinea 3,2, la o adâncime de 140 kilometri. În luna aprilie, în România s-au produs 16 seisme cu magnitudini între 2 şi 4,5.

Anul trecut, cel mai puternic seism s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2 pe Richter. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.

„Nu avem nicio informație că s-ar fi resimțit în vreun oraș. Intensitățile sunt de 3 grade în apropierea epicentrului. De obicei, la cutremure la adâncimi ca aceastea nu se produc replici. Zona Vrancea nu produce replici la cutremure de 4 grade, poate doar la cele de 6-7 garde. Intensități foarte mici au fost resimțite în orașe. De obicei, intensitatea raportată este de 1-3 grade cel mult”, a declarat directorul Institutului pentru Fizica Pământului, Constantin Ionescu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Detectoare de fum, monoxid de carbon și gaze, instalate de pompierii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Cristești în locuințele bătrânilor bolnavi și singuri din localitate! (foto, video)

astăzi, 18:23
27

Elena are 78 de ani și locuiește singură de mult timp într-o casă de la marginea localității Cristești. Copiii sunt plecați în lumea largă, spune femeia, resemnată.Pentr...

Blocada polițiștilor și jandarmilor în Botoșani și localități s-a lăsat cu sancțiuni: 14 șoferi au rămas fără permis în ultimele 24 de ore!

astăzi, 17:24
64

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 5 acțiuni punctuale în orașele Dorohoi, Săveni, Flămânzi, Darabani și Botoșani în cadrul planului BLOCADA, a...

PNL Botoșani, Cătălin Flutur, întâlnire cu taximetriștii: „O unitate de breaslă mai rar întâlnită în zilele noastre” (foto)

astăzi, 16:14
93

Candidatul din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, Cătălin Flutur, a avut zilele trecute o întâlnire cu taximetriștii din Botoșani.Redăm mai jos i...