Cutremur de 4,5 grade în zona Vrancea

Cutremur de 4,5 grade în zona Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea 4,5 s-a produs vineri seara, la ora locală 21:36, în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Seismul a avut loc la o adâncime de 120 de kilometri. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 76 kilometri sud de Bacău, 82 km est de Braşov, 116 km nord-est de Ploieşti, 124 km nord-vest de Galaţi, 130 km nord-vest de Brăila, 159 km sud-vest de Iaşi şi , 169 km nord de Bucureşti.

Vineri dimineaţă, la ora 5:30, tot în zona Vrancea, a mai avut loc un seism cu magnitudinea 3,2, la o adâncime de 140 kilometri. În luna aprilie, în România s-au produs 16 seisme cu magnitudini între 2 şi 4,5.

Anul trecut, cel mai puternic seism s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2 pe Richter. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.

„Nu avem nicio informație că s-ar fi resimțit în vreun oraș. Intensitățile sunt de 3 grade în apropierea epicentrului. De obicei, la cutremure la adâncimi ca aceastea nu se produc replici. Zona Vrancea nu produce replici la cutremure de 4 grade, poate doar la cele de 6-7 garde. Intensități foarte mici au fost resimțite în orașe. De obicei, intensitatea raportată este de 1-3 grade cel mult”, a declarat directorul Institutului pentru Fizica Pământului, Constantin Ionescu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean a dat de bucluc după ce i-a mințit pe polițiști!

astăzi, 19:24
358

Echipajele de poliție din Marginea și Gălănești, județul Suceava, au identificat și oprit regulamentar pentru control autoutilitara care se deplasa pe DN17A de pe raza comunei Marginea.Cond...

Intervenție de urgență a pompierilor într-un apartament: Au murit 6 pisici și 3 câini, salvatorii au salvat o pisică și șase porumbei!

astăzi, 17:45
380

O intervenție de urgență a pompierilor militari din cadrul Detașamentului Suceava s-a desfășurat, duminică în municipiul Suceava.Potrivit plutonier Radu Gabriel din cadrul ISU Suceava...

A plecat la cele veșnice o artistă din Botoșani. ”Ai creat frumusețe toată viața!”

astăzi, 16:16
2538

S-a stins din viață Veronica Mocanu. În urmă cu doar cinci zile își aniversaze ziua de naștere, la împlinirea celor 78 de ani. Tristul anunț a fost făcut de fiul artistei, car...