Cutremur de 4,5 grade în zona Vrancea

Cutremur de 4,5 grade în zona Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea 4,5 s-a produs vineri seara, la ora locală 21:36, în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Seismul a avut loc la o adâncime de 120 de kilometri. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 76 kilometri sud de Bacău, 82 km est de Braşov, 116 km nord-est de Ploieşti, 124 km nord-vest de Galaţi, 130 km nord-vest de Brăila, 159 km sud-vest de Iaşi şi , 169 km nord de Bucureşti.

Vineri dimineaţă, la ora 5:30, tot în zona Vrancea, a mai avut loc un seism cu magnitudinea 3,2, la o adâncime de 140 kilometri. În luna aprilie, în România s-au produs 16 seisme cu magnitudini între 2 şi 4,5.

Anul trecut, cel mai puternic seism s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2 pe Richter. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.

„Nu avem nicio informație că s-ar fi resimțit în vreun oraș. Intensitățile sunt de 3 grade în apropierea epicentrului. De obicei, la cutremure la adâncimi ca aceastea nu se produc replici. Zona Vrancea nu produce replici la cutremure de 4 grade, poate doar la cele de 6-7 garde. Intensități foarte mici au fost resimțite în orașe. De obicei, intensitatea raportată este de 1-3 grade cel mult”, a declarat directorul Institutului pentru Fizica Pământului, Constantin Ionescu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Un semn. De Victor Teișanu

Vineri, 14 Mai 2021
167

Și a venit din nou acel moment de liniște al zilei în care o nouă poezie venită pe adresa de e-mail trebuie să ajungă la dumneavoastră.  Vă dorim lectură plăcută.***...

Academica Clinceni - FC Botoșani 4-3! Eșec dur

Vineri, 14 Mai 2021
270

FC Botoșani a fost învinsă de Academica Clinceni, în deplasare. FC Botoșani părea sa conducă soarta meciului, conducând cu 0-2 încă din minutul 16, dupa autogolu...

Termenul de depunere a declaraţiei de beneficiar real va fi prelungit până la 1 octombrie (proiect)

Vineri, 14 Mai 2021
237

Termenul de depunere a declaraţiei de beneficiar real va fi prelungit până la 1 octombrie, iar documentul va putea fi depus sub formă de înscris sub semnătură privată ori formă elec...