Copil transportat la spital în stare gravă, după ce a căzut de la etajul trei. Polițiștii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă (video)

Copil transportat la spital în stare gravă, după ce a căzut de la etajul trei. Polițiștii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă (video)

Un copil, în vârstă de doar doi ani, a ajuns în stare gravă la spital, după ce a căzut de la etajul trei al unui bloc din municipiul Botoșani, au anunțat reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani.

Într-un moment de neatenție, băiețelul a ajuns pe pervazul geamului, după ce s-a urcat pe un corp de mobilă și s-a sprijinit în plasa de protecție împotriva insectelor, care s-a deschis. Micuțul a căzut în gol de la aproximativ șase metri înălțime.

„La fața locului a ajuns imediat echipajul de terapie intensiva mobilă SMURD. Victima a fost preluată și transportată la Spitalul de Pediatrie din Botoșani pentru evaluare”, a declara Dorina Lupu, purtător de cuvânt al ISU.

La fața locului a fost direcționat și un echipaj de poliție. În urma anchetei oamenilor legii, s-a constatat faptul că în locuință se mai aflau trei persoane, adulte, printre care și părinții micuțului.

„În cauză a fost deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, a declarat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

Salvatorii din cadrul ISU au oferit o serie de recomandări pe care adulții trebuie să le respecte.

„Închise! Așa trebuie să fie geamurile atunci când părinții sau adulții în grija cărora sunt copiii nu sunt în aceeași cameră cu cei mici!  Copiii sunt curioși, iar dacă văd o fereastră deschisă ar putea fi tentați să urce până la pervaz și să privească afară. Nu vă gândiți că plasele montate pentru insecte i-ar putea proteja deoarece, dacă se vor sprijini de acestea, există posibilitatea să cadă de la înălțime. O clipă de neatenție este suficientă pentru ca aceștia să facă un lucru periculos. Nu îi scăpați din ochi mai ales atunci când se află în bucătărie, pe balcon, aproape de ferestre sau pe scara blocului”, a adăugat Dorina Lupu.

Pentru siguranța copiilor trebuie respectate anumite măsuri, printre care și supravegherea în permanentă a copiilor, în special la bloc, atunci când nu sunteți aproape de copil, chiar și pentru câteva clipe, închideți ferestrele și folosiți dispozitivele speciale pentru blocarea ferestrelor.

Îndepărtați orice obiect de mobilier din apropierea geamurilor, deoarece acesta poate fi folosit de micuți pentru a ajunge la fereastră și explicați-le că este periculos să se aplece pe geam, chiar dacă sunt mici și poate credeți că nu vor înțelege.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
922

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9109

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1298

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...