Copil mușcat pe stradă, în Suceava, de un câine adus de la Botoșani. Primarul Sucevei, revoltat de situație

Copil mușcat pe stradă, în Suceava, de un câine adus de la Botoșani. Primarul Sucevei, revoltat de situație

Câinele care a atacat copilul era microcipat și autoritățile au identificat proprietarul. Primarul Sucevei este revoltat că se aduc câini din alte localități și sunt lăsați pe străzile orașului. 

Primarul Sucevei, Ion Lungu, este revoltat că în municipiu sunt aduși câini din alte localități, câini abandonați din mașini sau din dube la intrările în oraș.

Situația câinilor fără stăpân se agravează, în municipiul Suceava. Practic, cei de la serviciul de ecarisaj nu mai fac față numărului de patrupede care apar pe străzi de la o zi la alta, scrie publicația Adevărul.

Animalele sunt însă un pericol pentru localnici, iar la finele săptămânii trecut un câine a atacat și a mușcat un copil pe strada Păcii din municipiul Suceava.

Copilul a avut nevoie de îngrijiri medicale și a ajuns la Urgențele Spitalului Județean Suceava.

Conform primarului Ion Lungu, patrupedul agresiv, care a atacat un copil, a fost adus recent din Icușeni (de lângă Vorona), județul Botoșani.

Toate datele de identificare au fost predate Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, iar Primăria Suceava a făcut o plângere împotriva proprietarului.

Polițiștii urmează să cerceteze cum a ajuns patrupedul la Suceava și cine l-a abandonat pe străzi.

Câinele este acum în adăpostul din Lunca Sucevei, adăpost care este plin la acest moment.

Ion Lungu a spus că nu caută o scuză, dar din ce în ce mai mulți câini sunt aduși din localități limitrofe și abandonați pe străzile din municipiul Suceava - care este singura localitate din tot județul cu un serviciu de ecarisaj și cu un adăpost pentru câinii fără stăpân.

Acesta spune că și celelalte orașe din județ ar trebui să aibă serviciu de ecarisaj, pentru că în municipiul Suceava capacitatea adăpostului de câini comunitari este limitată.

În ultimii doi ani, au fost adunați de pe străzile Sucevei circa 1500 de câini, în 2021 – 653 de câini, în 2022 - 677 de câini, iar în 2023 sunt deja au fost adunați 167 de câini, unii dintre ei de prin Brehuiești sau Șcheia.

„Nu ascund faptul că mă sună primari din jurul Sucevei din tot județul să primim câinii în adăpostul nostru. Or, noi avem o capacitate limitată și ducem acolo doar câinii din Suceava.

Mi se pare corect ca și celelalte primării, orașe mari să facă adăposturi de câini. Suntem singurul municipiu din județ care are adăpost de câini.

Este o problemă care ne preocupă și o tratăm cu toată responsabilitatea. Din păcate, se aduc câini în Suceava pe ideea că lasă, că-i iau ăia la adăpost", a explicat Ion Lungu, citat de Adevărul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANAF a publicat Ghidul dedicat persoanelor fizice care realizează venituri din închirierea de bunuri mobile și imobile!

astăzi, 13:48
25

ANAF a publicat pe portalul propriu, la rubrica Asistență contribuabili/Ghiduri curente si alte materiale informative, Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele...

Percheziții ale Parchetului European la funcționari publici și la Agenția de Muncă Botoșani. Fraudă de 160.000 de euro!

astăzi, 12:57
399

Percheziţii ale Parchetului European la Botoşani au avut loc inclusiv la domiciliile unor funcţionari publici şi la sediul ANOFM, în cadrul unei anchete privind o fraudă de 160.000 de euro....

Expoziția de grafică ”Biserici şi mănăstiri din Moldova medievală” va fi vernisată la Memorialul Ipotești!

astăzi, 12:28
38

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu, instituție din subordinea Consiliului Județean Botoșani, vă invită luni, 22 aprilie 2024, ora 12:00, la vernisajul expozi...